Marty McInnis

Marty McInnis föddes i Weymouth, Massachusetts och kom att gå i skola i Milton, strax söder om Boston, där han snabbt blev en stjärna i hockeylaget Milton Academy Mustangs. New York Islanders fick upp ögonen för den talangfulle centern och valde honom som nummer 163 totalt i 1988 års draft. McInnis fortsatte sin skolgång i Boston College där han på tre säsonger gjorde 142 poäng för Eagles.

Säsongen 1991-92 fick han chansen att spela med det Amerikanska landslag som turnerade runt om i världen inför OS i Albertville. I den Olympiska turneringen gick USA bra ända tills det tog stopp i semifinalen mot OSS. I bronsmatchen förlorade man sedan stort mot Tjeckoslovakien.

Direkt efter OS anslöt McInnis till Islanders och spelade 15 matcher med laget där han visade lovande takter. Han spelade sedan ytterligare fem säsonger på Long Island och noterade som bäst 56 poäng under säsongen 1993-94.

När Islanders mot slutet av 90-talet ville förnya laget tradades McInnis till Calgary Flames i utbyte mot Robert Reichel. I Calgary fick han en roll som pålitlig utvisningsdödare men tiden i Alberta blev inte speciellt långvarig.

Den 27 oktober 1998 ingick McInnis i en trelags-trade mellan Calgary, Chicago och Anaheim och det var med ankorna i Kalifornien han kom att fortsätta karriären. Han fortsatte jobba hårt på isen och han fick dessutom en mer offensiv roll i laget efter att Teemu Selänne tradats till San José Sharks. McInnis lyckades för andra gången i karriären nå 20-målsnivån säsongen 2000-01.

Nästkommande säsong blev McInnis sista i Western Conference då han sent på säsongen tradades till sina hemtrakter och Boston Bruins. 2003 valde dock Bruins att köpa ut McInnis kontrakt och han stod utan klubbadress. McInnis beslöt sig då för att endast 32 år gammal lägga av med hockeyn.

Redan 1992 köpte McInnis en bostadsrätt i Naples, Florida och flera år senare byggde han och hans fru ett hus i området. Det var hit McInnis flyttade efter sin hockeykarriär och han började hjälpa till i sin då 6-årige son, Lukes knattelag, Florida Junior Everblades ”Mite”. På senare år har McInnis fortsatt att coacha knattehockey, inte bara i Florida utan även i Hingham, Massachsetts där hans andra son Chase spelar. Vid sidan av hockeycoachandet äger McInnis fem Dunkin Donuts-caféer i Florida.

kommentarer
  1. Roger skriver:

    jag har en samlarbild i oöppnad förpackning på McINNIS I EN HOCKEYRINK. året är mellan 1995-1996. De står även new york ISLANDERS på bilden. bilden är av bästa kvalitet och ej rörd vikt eller böjd…inte ens en fingeravtryck på bilden. Jag undrar om bilden har något av värde. Tacksam för svar. kan ej engelska utan hjälp av googles översättningspråk. no speak ingles. i`m speaks swedich. swedenman67@hotmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s