Bryan Berard

 

Bryan Berard draftades som nummer 1 av Ottawa 1995. Den talangfulle backen ville dock aldrig spela för den då miserabla klubben och det öppnade dörren för en trade som skickade honom till NY Islanders i utbyte mot bl.a. Wade Redden.

Bryan gjorde succé direkt som rookie och tilldelades efter säsongen 1996-97 Calder Memorial Trophy, för bästa nykomling i ligan. Detta är senaste gången någon spelare i Islanders tilldelats denna utmärkelse.

Efter endast två och en halv säsong med Islanders tradades han till Toronto mot målvaktsstjärnan Felix Potvin.

Den 11/3 2000 ådrog sig Bryan en fruktansvärd ögonskada efter att ha fått Marian Hossas klubbspets i sitt högra öga. Trots att läkarna meddelade Berard att han förmodligen skulle mista synen bestämde han sig för att fortsätta spela hockey.

Men han ville komma närmare sin hemstad, Woonsocket, och valde därför att gå till New York Rangers .

Efter det hade han ett par bra ettårssejourer med Boston och Chicago innan han skrev på för Columbus inför säsongen 2005-06.

På grund av sitt engagemang, att trots ögonskadan kämpa för att fortsätta spela ishockey belönades Bryan Berard 2004 med Bill Masterton Trophy, för ligans mest hängivna spelare till sporten ishockey.

2006 kom det fram att Bryan hade testat positivt för doping. Detta innebar ingen avstängning från NHL eftersom det inte var de som utfört testet. Men Berard stängdes däremot av i två år från spel på internationell nivå.

Cirkeln slöts säsongen 2007-08 då Bryan åter hamnade på Long Island efter en imponerande training camp vilket ledde till ett 1-årskontrakt.

Under säsongen 2008-09 testade han på spel i KHL med Vityaz Chekhov men återvände inför nästa säsong till Nordamerika och försökte då ta en plats i Philadelphia utan att lyckas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s