Robert Nilsson

Det finns saker som är lättare att leva upp till än att hela tiden bli jämförd med sin far, speciellt om farsan heter Kenta ”Mr.Magic” Nilsson och är gammal hockeylegend.

Precis denna jämförelse fick nog Robert Nilsson känna på under sina unga år i rinken. Samtidigt fanns det visst fog för liknelsen då han tidigt visade upp sin bländande teknik i TV-pucken.

Även som rookie i Elitserien gick det förhållandevis enkelt för Robban som gjorde en hel del poäng för sitt Leksand. Däremot blev de två efterföljande säsongerna inte vad han hade hoppats på och det såg ut som att Islanders förstaval 2003 skulle bli en nitlott. Att Islanders valde just Nilsson före mångas personliga favorit, Zach Parise, retar än idag upp fans som bara kan se på när Parise dominerar i New Jersey.

Men Isles valde ändå att satsa på Nilsson som stack över Atlanten inför säsongen 2005-06 och gjorde en helt okej rookiesäsong på Long Island. Även i Bridgeport rönte han framgångar och skapade rubriker då han gjorde ett lacrosse-mål i en match mot Wilkes-Barre/Scranton Penguins.

Men Nilssons lite slappa attityd gick inte hem hos nye coachen Ted Nolan och det blev inget spel med Islanders under sitt andra år i Nordamerika och istället blev han en av huvudfigurerna i traden med Edmonton Oilers som skickade Ryan Smyth till Isles.

Efter tre hyfsade säsonger i Oilers valde klubben 2010 att köpa ut Nilssons kontrakt och då valde Robban att testa på spel i KHL med Salavat Yulaev Ufa.

#21 ROBERT NILSSON – RW
  • 2005-06…53 matcher…6 mål…14 assist…20 poäng…26 utv.min
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s