Jörgen Jönsson

Med 285 landskamper är Jörgen Jönsson Tre Kronors meste landskampare och meriterna är otaliga. Två OS-guld och två VM-guld blev det i blågult. Lägg därtill fem SM-guld så förstår ni att Jönssons prisskåp är proppfullt.

Efter att ha spelat upp Rögle till Elitserien i början av 90-talet så började snart storklubbarna rycka i Jönsson. Han blev nästan ettårsfall då han gick till Färjestad trots att Malmö och Rögle var överens om en övergång, något Jönsson vägrade.

Jönsson draftades 1994 av Calgary Flames men tradades innan NHL-debuten till Islanders. Efter fyra säsonger med FBK åkte han över till Long Island för att pröva lyckan och kom där att spela med sin bror Kenny för första gången sedan Rögletiden. Men trots lovande spel i ett övrigt mediokert lag aviserade Jörgen mot slutet av säsongen att han inte trivdes i Nordamerika och Islanders valde därför att trada honom innan deadline till Anaheim i utbyte mot Johan Davidsson.

Hemma igen blev det ytterligare nio säsonger med Färjestad på fortsatt högsta nivå. Efter spelarkarriären har Jörgen tagit plats i båset och agerar numera assisterande coach till Tommy Samuelsson.

#32 JÖRGEN JÖNSSON – C
  • 1999-00…68 matcher…11 mål…17 assist…28 poäng…16 utv.min
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s