#91 John Tavares – C

Efter nio år var det 2009 åter dags för Islanders att välja först av alla lag i NHL-draften. Förra gången satsade man på Rick DiPietro, en chansning som man egentligen inte med säkerhet kan kalla för flipp eller flopp än. Denna gång fanns tre toppkandidater och det spekulerades överallt om det skulle bli Victor Hedman, Matt Duchene eller John Tavares. Det blev den sistnämnde som även var den stora favoriten i de flestas ögon.

Efter en fem säsonger lång juniorkarriär i OHL med totalt 433 gjorda poäng på 247 matcher skrev Tavares på ett treårskontrakt med Islanders och han kastades in i lejongropen på en gång. Tillsammans med Kyle Okposo och Matt Moulson bildade han en succékedja inledningsvis, vilken dock splittrades efter ett tag för att försöka få igång de övriga femmorna. Detta lyckades aldrig riktigt och istället dalade Tavares poängproduktion avsevärt, något som kan ha fått till följd att han aldrig nämndes i Calder Trophy-sammanhang.

Trots hans lite långsamma skridskoåkning är förhoppningarna på honom skyhöga inför fortsättningen. Hans talang och spelsinne väger upp de enstaka sämre sidorna man hittar hos Tavares.

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=9223

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s