#12 Josh Bailey – C

 

JOSH BAILEY

JOSH BAILEY

 

När Islanders valde Josh Bailey som #9 i draften 2008 var det många som höjde på ögonbrynen. Dels för att Islanders hade tradat ner sitt 5:e-val två gånger, dels för att man inte valde att drafta Nikita Filatov som annars var på många fans läppar. Bailey var inte ens rankad top 10 bland de transatlantiska spelarna men fick alltså förtroendet från Islanders.

På sin födelsedag, den 2:e oktober 2008, skrev han på ett treårskontrakt med Islanders efter ett riktigt bra sista år i OHL med Windsor Spitfires, där han svarade för 96 poäng på 67 matcher. Bailey har sedan debuten aldrig behövt spela i Bridgeport utan har varit helt ordinarie. Under senare delen av säsongen 2009-10 visade han prov på sitt utmärkta handledsskott vilket höjde förväntningarna på honom inför sin tredje säsong i klubben.

Säsongen 2010-11 blev dock ett bakslag för Bailey som under en period flyttades ned till Bridgeport för att hitta spelet. Han kom tillbaka och under säsongerna 2013-14 samt 2014-15 svarade han för personliga poängrekord två gånger om.

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=14013

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s