How sweep it is!

Postat: 17 april, 2019 av Magnus i Okategoriserade


Nej, Chase Williams, sportankare på WPXI Pittsburgh Channel 11, profetia slog inte in. Han var dock inte ensam bland ”förståsigpåare” om att förutspå en enkel resa för Pittsburgh Penguins i första rundan mot New York Islanders. Gissningsvis hade de flesta av dessa ”experter” tittat väldigt lite på Islanders under säsongen och förlitade sig enbart på gamla meriter och slutspelsrutin i sina tips.


Faktum är att Isles var bättre i allt. Man spelade ett mycket mer disciplinerat försvars- och målvaktsspel, man var betydligt mer effektiva i sina omställningar, man drabbades aldrig av panik även vid underläge och man raderade enkelt bort Penguins storstjärnor. Varken Crosby, Malkin eller Kessel fick speciellt mycket uträttat och så fort Letang försökte spela offensivt så utnyttjade vi de lägen som uppstod bakom honom.


I Islanders stod speciellt Jordan Eberle ut med poäng i samtliga matcher och i försvaret växte Scott Mayfield ut till en bjässe med sitt uppoffrande spel. I mål var Robin Lehner säkerheten personifierad och sammantaget så knäckte vi motståndarna med vårt enkla, raka spel.


Nu väntar närmast en veckas vila och förhoppningsvis kommer både Johnny Boychuk och Cal Clutterbuck tillbaka efter att ha fått utgå under matchen i natt, lagom till andra rundan. Där ställs vi mot segrarna i mötet Washington – Carolina som till en början såg ut att enkelt spelas hem av Capitals men som nu är en mer öppen historia efter Hurricanes senaste storseger.


Livet leker för oss Islandersfans och det gäller att passa på att njuta till fullo av denna ovana situation.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s