Svart i rutan när Islanders premiärvann

Postat: 5 oktober, 2018 av Magnus i Okategoriserade

Efter sex månader utan Isles hockey var väntan äntligen över i natt då Islanders besökte Raleigh, North Carolina för säsongspremiär mot Hurricanes. Timmarna innan hade Barry Trotz meddelat omvärlden att Anders Lee fått äran att ta över som Islanders kapten, den 15:e i historien.

Anders Lee, Islanders 15:e kapten genom tiderna.

För oss svenska tittare som troget ställt alarmen på 01:00 för att bevittna ännu en säsongspremiär, vändes genast yrvakenheten till ett adrenalinpåslag utan dess like, när vi istället fick se ett onämnbart lag värma upp i våra TV-rutor. Förvirrade och med gråten i halsen zappades dock rätt kanal fram, och detta stillade sinnena hos den växande pöbeln.
Vi fick snart en påminnelse om att vi helt enkelt fortfarande älskar vår ”best 4th line in hockey” då firma Martin-Clutterbuck-Cizikas fläskade på med sina trademarkskyddade tacklingar i offensiv zon. En annan som var på hugget i natt var Thomas Greiss som rånade motståndarna ett flertal gånger i den första perioden. Isles skapade några enstaka farligheter i den första akten, främst i powerplay.

The Greiss was right tonight.

Det var dock i den andra perioden som Islanders började ta för sig på allvar. Även om hemmalaget dominerade skottstatistiken och Greiss fortsatt fick svettas så vaskade vi i vår tur fram betydligt fler chanser än i första. Men premiärskytten var det nog inte så många som hade tippat. Pucken letade sig fram till nyförvärvet Valtteri Filppula som, i öppet läge framför mål, iskallt visade rutin och kyla innan han snärtade in pucken mellan Mrazeks benskydd.

Val Filppula premiärnätade för Isles 2018-19.

Vad som hände sedan är tyvärr höljt i dunkel. När Viaplays kanaler inte längre räckte till så ville något ljushuvud på kanalen trycka in tidsträning för Japans Grand Prix i Formel 1, just på den kanalplats där Long Islands hjältar kämpade vilt för att få med sig de två poängen hem. Efter en lång väntan med flera upprörda röster från svenska fansens sida tvingades vi snart ge upp. Viaplay tänkte inte lyssna på sina kunder. Inkompetent! Oförsvarbart! Bedrövligt!

Upprörda tittare fick se F1 istället för Isles hockey.

Med djungeltrummans hjälp hittades till slut en fulstream som några av oss kunde följa slutet av matchen på. Frustrationen blev dock inte mindre då vi tvingades bevittna Greiss kapitulation, med bara 90 sekunder kvar på uret. Surt såklart, men då klev en av våra bästa spelare för kvällen fram. Med tre sekunder kvar ordnade Mat Barzal en utvisning med hjälp av sin fantastiska skridskoteknik. Detta innebar alltså spel 4 mot 3 i förlängningens inledning och avgörandet lät inte vänta på sig. Återigen var det Barzals geniala spelsinne som bäddade för Josh Baileys one-timer ifrån högra tekningscirkeln. Islanders fick därmed med sig sina två hårt förvärvade pinnar och i mångt och mycket så var det trots allt Thomas Greiss förtjänst. Som Barry Trotz sa efter matchen, ”ibland behöver man en målvakt som stjäl segern och det hade vi idag”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s