Tavares, en badguy?

Postat: 2 juli, 2018 av Magnus i Okategoriserade

John Tavares, en Islandersikon, ofta kallad GOD, DAD eller GOAT av sina fans på Long Island tog igår det definitiva beslutet att lämna klubben som draftade honom, som lyfte upp honom till den superstar han idag är. Fansen rasar och jag skall försöka förklara varför.

Tavares är från Mississauga, en förstad till Toronto, och han har aldrig hymlat med att Toronto är hemma för honom. Samtidigt har han under sina år på Long Island tagit till sig omgivningen på ön, likt ett andra hem. Man kan spekulera i om hur förtjust han egentligen blev av att laget flyttade in till Brooklyn för ett par säsonger sedan, men det kommer för alltid förbli spekulationer såvida Tavares själv inte går ut med en transparent summering av sina år i Islanders.

När Tavares för ett år sedan gick in på sitt sista kontraktsår med Islanders förväntades han, som större stjärnor oftast gör, förlänga med klubben. Väldigt sällan ställs spelare av Tavares kaliber kontraktslösa utan det brukar handla om trejder då de byter klubbar. Inget nytt kontrakt skrevs dock och på frågor om varför så uttalade sig Tavares om att han ännu inte känt någon stress över att signa. Säsongen gick och tog slut. Två dagar efter sista matchen uttalade sig Tavares så här om sin situation:

“This is obviously where I hope to be. I’ve always stated that. But obviously, I have some time to think about my situation and go from there. … It’s been first class since I’ve gotten here. I’ll obviously have to take some time and figure out what I want to do and go from there.”

This.Is.Obviously.Where.I.Hope.To.Be.

Kanske borde han aldrig sagt den där första meningen.

För detta tolkade gemene Islanderssupporter som att det inte var någon fara på taket. Att han dessutom vid trade deadline hade vädjat till Garth Snow att inte bli bortbytt var ytterligare ett tecken på att kaptenen var här för att styra skutan vidare.

När 1 juli började närma sig så smått och ingen påskrift ännu var gjord började Islanders ägare, Scott Malkin, skruva på sig lite lätt bekymrat. Han tänkte att klubben måste agera för att något skall hända. Sagt och gjort. Gamle backupkeepern Garth Snow, som under sina 12 år som GM gjort sig ökänd för att inte lyckas göra Islanders tillräckligt slagkraftigt, fick kicken och in kom istället gudfadern Lou Lamoriello. Den gode Lou fick sedan en fin möjlighet till uppgradering även på coachsidan då han plockade in nyblivna mästarcoachen Barry Trotz. Islanders hade I och med detta gjort mesta möjliga i hopp om sin kaptens underskrift.

Med allt detta sammantaget i beaktande så väljer John Tavares att inte bara lämna New York Islanders, han gör det alltså dessutom utan att klubben fått en chans att få något i utbyte. Med den bakgrunden så går Islanders fans bananas på diverse sociala medier. Inget konstigt med det. Alla fans som år ut och år in spenderar massvis med tid och pengar på att stötta sitt lag får denna spottloska rakt i ansiktet av sin kapten, som man försvarat så många gånger från hånfulla och avundsjuka fans från alla andra håll i ligan.

Vi förstår att han nu får chansen att leva sin barndomsdröm. Ingen hade unnat honom det mer än vi Islandersfans. Om han bara hade varit ärlig. Om han åtminstone gav någonting tillbaka.

Vi är besvikna nu. Vi hittar mängder av brister i Tavares spel nu. Vi är i förnekelse nu. Vi är frustrerade nu. I morgon är en annan dag. Vi vet hur framtiden ser ut nu, vad vi har att jobba med. Det kommer bli bra igen. Ilskan kommer lägga sig. Hoppas bara alla ni som skakar på huvudet åt Islandersfansens raseri idag har lite mer förståelse i morgon.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s