EN EPISK KVÄLL MED EXTRA ALLT

Postat: 25 januari, 2018 av Magnus i Okategoriserade

Äntligen!!

For an English version click here

Januari 2014. Ett nyfiket och förväntansfullt gäng samlas kring T-centralen i Stockholm. Vissa har åkt från Norrland, andra från Skåne. En del har tagit bussen från någon förort, någon har kommit med tåget från västkusten. Alla är på gott humör samtidigt som nervositeten börjar närma sig. Vilka är de andra? Trots att man pratats vid på nätet vet man ju inte så mycket om hur de är och om man skall känna igen dom. Men så kommer man på sig själv, vi är ju alla Islanderssupportrar så vad kan gå fel?

En magisk kväll och ett bortdömt Vanek-mål senare så var resan inledd. En resa mot en oförglömlig stund. Mot en segerns sötma, som dock skulle dröja fyra år innan vi fick chansen att smaka på.

Längs resan träffade vi en legendar när Tommy Söderström så generöst bjöd på sig själv och sina minnen. Frågorna fullkomligt haglade i rummet när den före detta världsmålvakten gästade oss 2015. Tommy behöll dock lugnet, visade klass och svarade tålmodigt på allt vi ville veta.

Tommy Söderström gästade oss 2015

En annan världsberömd spelare som vi stötte på 2017 var Börje Salming. Vi var dock snälla mot honom och nöjde oss med ett handslag och ett foto.

Linus och Börje

Vi fick under sju olika tillfällen, under stora känslomässiga berg-o-dalbanor, bevittna Islanders oförmåga att ta två poäng. Detta trots ledningar med 3-0, diverse nidramsor mot motståndarlagen och gemensamma försök att tjöta in pucken framför TV-apparaterna. Ändå var facit 0-5-2 inför denna, den åttonde träffen. Nu satte vi allt på ett kort, hatderby mot ärkerivalen från Manhattan.

Historien hade skapat en monumental, med betoning på mental, uppförsbacke för supporterskaran. Men detta skulle komma att bli kvällen då vi trasade sönder Rangers och fick förbannelsen bruten.

O’Learys klassiska grönvitrutiga bordsdukar ihop med dess blandade Bostonmemorabilia på väggarna fick deltagarna att känna sig hemmastadda. Många kända ansikten blandades med ett par nya och för några hade förberedelserna startat redan någon timme tidigare med öl i hotellbaren på Post Hotell.

Där fick undertecknad frågan av en gäst från ett utomstående sällskap om hur det gått i matchen. Men när vederbörande fick syn på Islanderströjan så kom kommentaren ”Nej, det är ju inte hockey” som ett slag i ansiktet. Hade hela scenen utspelas på isen hade handskarna varit kastade för länge sedan. Nu fick man istället bita tungan blodig men däremot jubla inombords då den desillusionerade töntens Frölunda låg under mot Brynäs.

Tretton av världens bästa soffcoacher inledde träffen med sedvanliga diskussioner kring viktiga frågeställningar såsom huruvida Thomas Greiss mediokra spel under säsongen påverkats av alla skriverier under World Cup efter att han gillat en bild på Instagram där Hillary Clinton jämställdes med Hitler.

Efter inmundigande av kökets bästa och ett efterföljande sylvasst quiz signerat Mattias Lunde var det så dags för nedsläpp mot laget vi alla älskar att hata.

Joakim

Rangers uppenbara rädsla att låta sin egenutnämnda ”kung” åter bli utspelad mot Halak innebar att man ställde sin avdankade andramålis i kassen. Men föga hjälpte det. Efter ”Mat Barzal Show” och fem insläppta tvingades hemmalaget att plocka in Lunkan till stort jubel i salongen.

Fullt jubel

Trots stor ledning och euforisk stämning vågade man inte riktigt ta ut någon seger i förskott med tanke på vad vi upplevt vid tidigare träffar. Men denna gång kunde inget stoppa oss. High fives flög genom rummet. Spontan allsång stämde upp om vad vi verkligen tycker om motståndarna. Tweets förmedlades om att trägen vinner och våra amerikanska supportervänner var inte sena att gratulera.

Islandersfansen tog över stället

Känslan att kunna lämna lokalen efter match med ett segerrus likt detta är något vi alla suktat efter under så lång tid. Att komma ut och få möta den krispiga Göteborgsluften med ett leende på läpparna, vilken upplevelse! Inte ens den mest välregisserade Disneyfilm hade kunnat frambringa en större feelgoodkänsla. NHL-Sveriges kanske mest passionerade supportergrupp fick till slut lön för mödan och frågar du vem som helst som var med så var det väl värt väntan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s