Spelarbetyg efter kvarten spelad, del 2

Postat: 18 november, 2015 av Magnus i Okategoriserade

Idag fortsätter vår utvärdering av spelarna så här långt. Turen har kommit till våra forwards, och till betygsättare Massetyson. Take it away!

 • #29 Brock Nelson – betyg: 3

Oroligt kring #29 inför säsongsstarten i samband med kontraktsdiskussionerna. Till slut hittade man en lösning men visst var det med lite mer kritiska ögon man granskade #29 de inledande matcherna av säsongen. Såg till en början inte direkt elektrisk ut på isen trots bekant sällskap i form av Lee/Strome. Brocken kan tacka sin lyckliga stjärna för att förstalinan inte klickade till 100%, han fick chansen bredvid JT/Okie och har verkligen förvaltat den väl. Den fina spelintelligensen kommer till sin rätt i denna omgivning och prestationen i de sista matcherna gör att betyget stiger till en trea från en tidigare svag tvåa.

 • #91 John Tavares – betyg: 4

Skyhöga förväntningar på JT även detta år. Precis som tidigare är han oerhört stark på pucken och sylvass i trängda lägen längs sargen och framför kassen. Lika delar stål/granit i skelettuppbyggnaden ger onekligen en stabil grund att stå på. Man trodde mkt på Lee/JT/Strome i början av året men känns som att flytet i spelet funkar bättre med Okie/Brocken. Kan som vanligt se sjukt grinig och frustrerad ut emellanåt, helt ok och bara ytterligare ett kännetecken av en vinnare. Tekningsprocenten detta år över 50%, det gillar vi!

 • #21 Kyle Okposo – betyg: 3

Klev detta år rätt in i motvinden från start med alla spekulationer om hans vara eller framförallt icke-vara inför framtiden. Okie har hanterat situationen riktigt bra och verkar fokusera på att spela hockey sedvanligt stor energi. Att tankar eller hjärta skulle vara någon annanstans känns helt uteslutet, #21 är grymt viktig för Isles även detta år. Däremot är vi är vana vid att se honom gå ännu hårdare på mål och avlossa sitt fina handledsskott, förhoppningsvis ges mer utrymme för det framöver i förstalinan nu.

 • #27 Anders Lee – betyg: 2

Fick mycket speltid tillsammans med det finaste av sällskap i säsongsinledningen utan att lyckas fullt ut. Puckarna har inte studsat Anders väg denna säsong, han är stark framför kassen och skjuter mkt vilket bör tyda på att släppet kan komma när som helst. Jobbar upp självförtroendet med firma Nielsen/Bailey nu och är fortsatt ett alternativ för förstalinan under säsongen.

 • #12 Josh Bailey – betyg: 3

Forwardstruppernas svar på Brian Strait. Behöver alltid visa lite mer än övriga för att vara godkänd och så fort han tappar puck ses han som ”soft” av fansen. Vi tycker annorlunda, de senaste årens Joshua Bailey använder den numera starka kroppen på ett rejält sätt och jobbar över hela banan. Runt 0,5 poäng/match kan vi räkna med och Baileys fina speluppfattning i kombo med Nielsen är viktig för balansen i laget.

 • #51 Frans Nielsen – betyg: 4

Lagets bästa tvåvägsforward goes sniper! Frans har sista matcherna gått på uppåttjack och om det var någon som tvivlade på om han skulle ha en plats i årets PP1 så har dessa blivit kraftigt motbevisade. 2+4 hittills i numerärt överläge och hans lugn med pucken i de lägena är ovärderligt. Har i princip skjutit 80% de senaste matcherna och den fina inledningen till trots känns det inte troligt att han landar på över 40 baljor. Islanders formstarkaste spelare för tillfället – när Frans går bra går Islanders bra.  

 • #86 Nikolay Kulemin – betyg: 3

Att vi adderade en viktig pjäs i jakten på vidare avancemang i playoffs stod klart redan under förra säsongen. Kulemin har bra fart på rören och en bra förmåga att riva, böka och slita. Gör ett stort jobb i vårt framgångsrika boxplay och är redan +9 i plus/minusstatistiken. Precis som Okposo kan #86 avlossa sitt fina handledsskott ännu mer, brukar stå för några sevärda kassar.

 • #84 Mikhail Grabovski – betyg: 3

För något år sedan trodde man att Grabovski var den andracenter som skulle peta ner Nielsen till hans ”naturliga” position som tredjecenter. Så har det inte blivit, men nog funkar det rätt bra ändå? Grabo tar ett större ansvar bakåt än vad man kan tro och det fina passningsspelet tar honom ofta ur trängda lägen. Lite oroväckande skadebenägen och oklart hur senaste smällen tog på honom.

 • #16 Steve Bernier – betyg: 1

Har fortfarande svårt att förlika mig med att Bernier är en av oss. Efternamnet har en Devils-besk efterton han känns lite som en något vassare version av Marty Reasoner.

 • #15 Cal Clutterbuck – betyg: 3

Oerhört solid säsongsinledning där även tacklingsmängden ökat på sistone. Clutterbuck är extremt nyttig i boxplay och varje gång han är på isen får motståndarbackarna hålla blicken uppe mer än brukligt. Har redan gjort fyra mål denna säsong och bortsett från något enstaka känns dessa ofta som de kommer i mkt avgörande lägen. När Cal kommer längs med kanten i bra fart och laddar skott stiger pulsen direkt framför tv:n. Att han dessutom har en stabil mustasch och gillar att trash-talka motståndet gör honom till en given favorit.

 • #17 Matt Martin – betyg: 3

Precis som bash bros-kollega Clutterbuck fortsätter Martin sin utveckling som tung checkare. Skillnaden mot för ett par år sedan är att man med blotta ögat kan se att han jobbat hårt på sin skridskoåkning. Där han tidigare gick miste om spelvändningar och målchanser lyckas Martin nu trycka ifrån och skapa farligheter som resultat av det hårda spelet. Förvänta mängder av rejäla proppar men även fler mål från #17 framöver, chanserna saknas definitivt inte.

 • #53 Casey Cizikas – betyg: 4

Hoppsan. Det fanns alltså en ytterligare dimension till Cizikas spel?! Den aggressiva och kloka fjärdecentern har tagit stora kliv framåt denna säsong. Kvar är den frenetiska checkingen och det uppoffrande spelet i boxplay, nytt är en offensivlusta där fin klubbteknik visas upp i höga farter. Jobbar fram puckar till sina kedjekamrater och skapar många chanser ur nästan ingenting, en fröjd att skåda på isen för tillfället.

 •   #18 Ryan Strome – betyg: 2

Befinner sig för tillfället i Cappys hundkoja, för att ta ett uttryck rätt översatt från engelskan. Borde egentligen inte ha ett pendlingskort till Bridgeport i och med sitt stora hockeykunnande men tyvärr har för många ojämna insatser satt honom i en tuff sits. En playmaker med fint skott som inte synkade 100% med JT i början av säsongen, kanske för att båda gillar att ha mycket puck. Strome vek enligt ledningen ner sig i några situationer och har fått lida stort för det. Nu ska det i ärlighetens namn sägas att allt inte varit kattskit, nog finns det bra insatser med. Behöver dock spela mer haad & smaht för att komma tillbaka.

 • #56 Taylor Beck – betyg: –

Vi kan se mer av Beck på isen beroende på hur allvarlig Grabovskis skada är. Till dess avvaktar vi kommentar pga för lite is.

Tavares - Nelson - Okposo

Tavares – Nelson – Okposo

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s