Spelarbetyg efter kvarten spelad, del 1

Postat: 17 november, 2015 av Magnus i Okategoriserade

Med nästan en fjärdedel gånget av säsongen har undertecknad, Massetyson och gästskribent Björn Sandström (se bild) tagit på oss den otacksamma rollen som betygsättare på spelarna efter hur de har presterat i år. Vi sätter betyg från 1-5 på spelarna där 1 är Kirk Muller-klass och 5 är Denis Potvin-dito. Att försöka sig på en objektiv bedömning när nästan alla åsikter man har om laget är på en skyhögt subjektiv nivå är inte det lättaste. Har ni invändningar, åsikter, ris och ros om dessa betyg så var inte rädda att kommentera detta, antingen här i bloggen eller på Facebook.

Björn Sandström, gästskribent

Björn Sandström, gästskribent

Björn Sandström är 41 år ung och boendes i Göteborg. Han har tagit en närmare titt på hur våra målvakter skött sig i säsongsupptakten.

 • #41 Jaroslav Halak          Betyg: 3

Började säsongen skadad och såg lite rostig ut de första matcherna. Han har haft lite svårt att nå upp i samma nivå som han var förra året då han var en briljant matchvinnare och ensam nog var den största orsaken till att det gick så bra för oss. Han har stått mot det tuffaste motståndarna hittills i år, vilket också syns i vunna/förlorade-statistiken, 5/4.Han har 0.927 i räddningsprocent så man ändå inte klaga allt för mycket.

 • #1 Thomas Greiss          Betyg: 4

Ny för säsongen och såg lite rostig ut på försäsongen men har spelat upp sig rejält och ger verkligen Halak en kamp om förstaspaden. Tycker faktiskt att han sett något mer stabil ut än Halak hittills vilket bådar gott inför resterande del av säsongen. 5 vunna och 1 förlust och 0.930 i räddningsprocent talar sitt tydliga språk.

 • #30 Jean-Francois Berube      Betyg: (3) ej betygsatt, för lite speltid

Har inte fått visa så mycket men såg ok ut i den enda match han stått under ordinarie säsong. Bra att ha som tredje keeper.

Thomas Greiss

Thomas Greiss

 

Själv har jag studerat ingående på hur vårt försvar sett ut inledningsvis.

 • #2 Nick Leddy Betyg: 3

Med tanke på de förväntningar vi kan ställa på Leddy i offensiven blir inte betyget högre. Han är dessutom ende back i laget med minusstatistik i plus/minus-kolumnen. Är han då verkligen värd betyget? Tja, han är fortfarande vår klart snabbaste back vilket sällan syns i statistiken men hans speed stoppar tillräckligt med motståndarchanser för en trea. Behöver komma till skott oftare.

 • #3 Travis Hamonic Betyg: 3

Hammer har blandat toppmatcher med mindre bra ingripanden så här långt i år. Vissa kvällar bäst på plan, men långt ifrån alltid. Snittar klart mest istid av samtliga backar i laget och han är en riktig work horse som sällan missar ett byte på grund av ett blockerat skott på fotknölen. Skjuter mycket och snart lossnar det även i målkolumnen.

 • #14 Thomas Hickey Betyg: 3

Hade Hickey inte haft en så strulig säsongsupptakt på skadefronten så hade han eventuellt haft ett högre betyg. För i de fyra matcher han spelat har han sett mycket bra ut. Snabb på rören liksom i tanken. Detta kompenserar hans ringa storlek som tidigare legat honom i fatet. Förr naglades han fast längs plexit av någon adrenalinstinn power forward. Numera hinner han undan dessa expresslok.

 • #28 Marek Zidlicky Betyg: 2

För Zidlicky som kom in sent i laget har det sett trögt ut i egen zon. Kanske har åldern tagit ut sin rätt på 38-åringen som inte heller offensivt fått det att stämma. Elva skott på mål hittills trots mängder av speltid i powerplay är knappast godkänt. Behöver visa mer.

 • #37 Brian Strait Betyg: 3

Strait har ifrågasatts av många fans ifall han är tillräckligt bra för en startplats. Han har ofta kritiserats för att ta många felbeslut men denna säsong har han inte varit sämre än någon annan på den punkten. Kanske beror det på att han spelar ihop med Zidlicky, vilket får honom att se bättre ut, eller kan det vara det faktum att han spelar kopiösa mängder i ett av ligans bästa boxplay?

 • #44 Calvin de Haan Betyg: 2

Kanske borde de Haan belönats med ett högre betyg, han är trots allt näst bäst i hela NHL på att blockera skott och han har faktiskt +7 i plus/minus-statistiken. Men i övrigt finns det en del att önska. Han har ofta problem att få ut pucken ur egen zon vid kritiska lägen, hans uppspel är inte alltid så precisa, han tacklas mer än han tacklar känns det som ibland. Har fått ett litet uppsving sedan han parats ihop med Boychuk men behöver visa ändå lite mer.

 • #50 Adam Pelech – Betyg: (3) betygsätts inte pga för få matcher

Pelech visade ändå i sin NHL-debut att han klarar av spel på högsta nivå. Inga större misstag att rapportera, något som räcker gott i en debutmatch.

 • #55 Johnny Boychuk Betyg: 4

Johnny Rocket är den av backarna som kanske mest levt upp till förväntningarna så här långt. Han snittar över tre skott per match och han har dessutom gjort överlägset mest poäng av försvararna med sina tio pinnar. Han är stabil i egen zon där han plockar bort de flesta motståndarna med sina tunga tacklingar och han är som sagt även stabil i o-zone där bössan laddas för fullt varje kväll. Just nu bäste back i laget enligt mig.

Boychuk, Hamonic & Halak

Boychuk, Hamonic & Halak

 

I morgon följer del 2 – forwards, signerat Massetyson!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s