Bra och dåligt hittills denna säsong

Postat: 27 oktober, 2015 av bferdinandsson i Okategoriserade

Efter nio spelade matcher har Islanders 13 pinnar vilket måste betraktas som  en mycket bra utdelning. Jag skulle faktiskt vilja sträcka mig så långt att säga att utdelningen hittills varit något bättre än vad spelet på isen visat. Precis som inledningen av förra säsongen så känns laget lite identitetlöst rent spelmässigt. Är man ett offensivt eller defensivt lag? Ska man spela fysiskt eller inte?

Jag tänkte lista fem bra och fem mindre bra saker med Islanders start denna säsong:

Bra

Special Teams

Islanders är efter nio matcher topp fyra både PP och PK. Det är ju i ganska stark kontrast till förra säsongen vars PK startade katastrofalt och där PK effektiviteten var nere runt 60%. Hittills denna säsong har Islanders dödat av 91,2% av motståndarnas power play. Det i kombination med en effektivitet i PP på 25% är den främsta framgångsfaktorn hittills denna säsong.

John Tavares

JT visar åter igen att han är en av ligans absolut bästa spelare. 11 poäng på nio matcher. En tydlig ledare för laget. Gör viktiga mål. MVP-kandidat om Carey Price börjar svikta?

JT

Thomas Greiss

Jag var ärligt talat minst sagt tveksam till att signa tysken Thomas Greiss som back up till Halak. Inte blev oron mindre när Halak missade större delen av campen p.g.a. skada. På näthinnan fanns då Greiss ganska skrala resultet i Brynäs under lockoutperioden i NHL. Men vad skönt att ha fel i bland. Greiss har varit strålande det känns skönt och stabilt att ha ett målvaktstandem med Halak och Greiss närmaste två säsongerna.

Mikhail Grabovski

Grabovski hade en otursförföljd säsong förra året. Två hjärnskakningar gjorde att ha inte alls producerade som man hade förväntat sig. Denna säsong har han dock fått vara frisk, är tillbaka på sin naturliga position som center och då har han kommit tillbaka sin normala nivå. Bara hoppas att han få hålla sig frisk hela säsongen. Då kan vi nog förvänta oss 40-50 poäng och ett bra possessionspel.

Barclay’s Center

Arenan är felutformad. Isen är omtalat dålig. Publiksiffrorna har varit skrala. Stämningen har varit sådär.. Ja det är mycket som inte är optimalt. Trots detta har Islanders haft en bra start i sitt nya hem i Brooklyn. 4-1-1 på sina första 6 hemmamatcher måste betraktas som ett väl godkänt resultat hittills.

 

Dåligt

Skott emot

Under de nio första matcherna denna säsong har Islanders släppt till 33 skott per match där laget förra året släppte till drygt 28 skott per match. Det är svårt att se att det längden skulle vara hållbart att låta motståndarna bomba Halak/Greiss på det sättet med fortsatt framgång. Här måste försvarspelet över hela isen förbättras.

Sophomore Slump

Både Ryan Strome och Anders Lee har startat säsongen svagt. Ett fall av ”andraårssyndromet”? Där det gått lätt under rookieåret blir det tyngre året därefter. Högre förväntningar samt att motståndarna har bättre koll brukar ligga bakom.

Bredden på backuppsättningen

Precis som i slutspelet förra året är det uppenbart att Islanders saknar bredd i försvaret. Det räcker att endast en back är borta så känns det mycket mer osäkert. Det finns flera lovande backar i Bridgeport men de får inte chansen. Ett orosmoment framåt.

Brian Strait

Det fungerar helt enkelt inte tillräckligt bra med honom på isen. Mycket misstag och dålig possession. Zidlicky presterar mycket bättre med Hickey vid sin sida än med Strait. Och nu är Hickey borta en månad på grund av skada…

Bilen i Barclay’s

bil

Jag vet. Den har ingenting med spelet att göra. Men någonstans måste man väl få spy lite galla.
Jag hatar att se bilen mitt under en hockeymatch. Den förstör för mig. Det får mig snarare att tänka på ett ishockey-VM i Vitryssland än en NHL-match i Brooklyn. TA BORT DEN!

Benny / Ziggy

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s