Välj era strider

Postat: 2 oktober, 2015 av Magnus i Okategoriserade

by

Pick your fights, heter det ju ibland. Islandersfans världen över har i veckan valt fighten att behålla den gamla målsirenen, ett goal horn som använts sedan i början av seklet och därmed inte är Islanderstradition i den rätta bemärkelsen. Gissningsvis kom upproret på grund av droppen som fick bägaren att rinna över mer än just traditionens makt i detta fallet. Då fansen fått nyhet efter nyhet slängda i ansiktet, med allt från ny svart tredjetröja till slopade Ice Girls och maskoten Sparky till platser i arenan med begränsad sikt, kändes säkert den nya måltutan som ett slag för mycket i de stolta Long Island-bornas nunor. Förändringens vind hade utvecklats till en ohanterbar orkan för fansen och de började därför ett litet uppror via sociala media. Hade den nya tutan varit i klass med vårt gamla ”fog horn” från 90-talet eller vårt ”fire alarm” från 80-talet kanske toleransen varit större men då Barclays Center nu införde en siren som var tänkt att efterlikna tunnelbanetågens tuta var det helt enkelt nog. Ingen, absolut ingen gillade den. Därför behövde den stoppas.

Fighten vanns igår av Islanders fans. Den gamla sirenen återinförs. Barclays Centers VD Brett Yormark var dock inte nöjd. Han säger i ett uttalande att de nu givit med sig i denna frågan men i framtiden så kommer förändringar att ske och om protester mot alla nyheter sker så blir protesterna inte lika trovärdiga utan mer betraktade som gnäll. För många fans kommer förändringarna anses som en Brooklynisering vilket givetvis kommer leda till gnäll.

Hur ser då framtidens Islanders ut? Tja, om Yormark får som han vill kommer Isles inom ett par år enbart vara synonymt med Brooklyn. Hur många av de gamla fansen kommer acceptera detta? Långt ifrån alla och det kommer återspeglas genom minskad publiktillströmning bland de gamla fansen. Kommer det nya Islanders då kunna locka till sig lika många nya fans som de gamla som försvinner? Detta är såklart svårt att sia om i dagsläget men en sak är säker, om inte så blir fallet kommer NHL inte vara nådiga med franchisen. Man kommer inte tolerera allt för många säsonger med halvfulla läktare. Då finns det andra städer där intresset är betydligt större och säkerligen kommer ligan börja snegla åt dessa.

I den ultimata svartmålade förlängningen kan alltså en protest om ett ljud leda till en flytt av laget från NYC. Vad det det vi ville? Pick your fights mina vänner!

Välj era strider!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s