Grabs borta med vinden

Postat: 18 september, 2015 av Magnus i Nyheter Bridgeport, Nyheter Islanders
Etiketter:, , , , , ,
Michael Grabner

Michael Grabner

Igår meddelade Islanders att man tradat bort vindsnabbe österrikaren Michael Grabner till Toronto Maple Leafs i utbyte mot fem spelare. Grabner som senaste säsongerna haft en del skadeproblem, bland annat en efterhängsen ljumskskada, gjorde hela 34 mål i sin första säsong med Islanders 2010-11. Han vann dessutom momentet ”Fastest Skater” i All-Star Skills Competition samma säsong och det var främst genom sin bländande skridskoåkning han, ofta på egen hand, skapade målchanser.

Tyvärr blev Grabner under sin andra säsong mer känd som en målsumpare med handleder av sten då han trots 20 mål missade ett oändligt antal frilägen. Sedan dök skadorna upp och med dom sjönk Grabners speltid. Dessutom försvann en del av hans berömda fart med de krånglande ljumskarna. Han skrev i maj 2011, innan skadeproblemen, på ett fett femårskontrakt vilket gjort det svårt för Islanders att göra en deal med andra klubbar men då bara ett år återstår så tog alltså Toronto en chans. Kommer Grabner tillbaka i gammal god form så kan de skatta sig lyckliga. Men risken är uppenbar att han nu kommer försvinna ut i periferin, som så många andra gör när de kommer till Maple Leafs.

Av de fem nya spelarna har Taylor Beck mest erfarenhet på toppnivå då han spelat 85 NHL-matcher för Nashville Predators. Kanske kan han kriga till sig en plats i laget under campen men gissningsvis blir han förste call up från Bridgeport vid skador.

Backarna Matt Finn och Tom Nilsson kommer också i traden. Finn draftades tidigt i andra rundan 2012 av Toronto men har sedan dess varvat AHL med ECHL-spel. Nilsson var med i JVM 2012-13 i ryska Ufa där man försökte försvara guldet från året tidigare men gick bet i finalen mot USA. Efter en full säsong med Frölunda i SHL åkte Mora-fostrade Nilsson över till Torontos organisation där det blivit en säsong med Marlies i AHL.

På forwardssidan ansluter även Carter Verhaeghe som senaste säsongen var kapten för sitt Niagara IceDogs i OHL. Under sina två första säsonger i IceDogs var han lagkamrat med Ryan Strome och när Strome tog klivet upp i seniorhockeyn tog Verhaeghe över som Niagaras bäste poängplockare. Han är en spännande spelare som blir intressant att följa framöver.

Den femte spelaren som ingick i traden är finske målvakten Chris Gibson. Han har två säsonger i AHL bakom sig med ett snitt på 2.42 och en räddningsprocent på .920 vilket är imponerande och om inte Kevin Poulin startar säsongen fantastiskt så lär Gibson ta över förstaspaden i Bridgeport.

Islanders valde dessutom att signa Steve Bernier, senast från New Jersey Devils, på ett ettårskontrakt. Han kommer slåss om en plats i tredje-fjärdelinan och med gårdagens alla transkationer har vi totalt breddat truppen betänkligt, vilket såklart känns väldigt bra.

Här nedan kan ni se Grabners allra sista mål i Islanderströjan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s