Slutspelsdags!

Postat: 14 april, 2015 av Magnus i Okategoriserade

vscaps

Det är 704 dagar sedan sist men nu väntar åter slutspelshockey för Islanders. Senast det begav sig gjorde man en mycket stark avslutning på säsongen vilket förde med sig att Pittsburgh skakades i sex jämna och tuffa matcher. Det krävdes att Penguins petade Marc-Andre Fleury och istället satsade på Thomas Vokoun i kassen för att få ett grepp om serien och till slut avancera till kvartsfinal.

I år står Washington Capitals för motståndet och till skillnad från sist har spelet inte övertygat på samma sätt mot slutet av den här säsongen. På ett sätt kan detta kanske vara en fördel då man inte behöver känna någon press över att vara favoriter utan istället kan man slå ur underläge och har allt att vinna.

Vad bör man då framför allt se upp med i Capitals? Givetvis firma Ovechkin-Bäckström som speciellt i powerplay hittar sätt att ständigt hota motståndarna. En hög press i vårat PK rekommendaras väl för att få bukt på detta, eller bättre ändå, ta inga utvisningar. Holtby i kassen inledde säsongen darrigt men spelade verkligen upp sig under säsongen. Saken är ju den också att skulle Holtby börja svikta så har ju Washington inte så mycket alternativ då Justin Peters endast startade nio matcher under säsongen. Samma dilemma kan man ju säga att Islanders har bakom Halak, men kanske ändå att Neuvirth känns en aning mer pålitlig.

Skademässigt är det lite oroande för vår del då Hamonic, Martin och Nielsen saknades i säsongsavslutningen. Griffin Reinhart är uppkallad i Hamonics frånvaro och kanske får vi se den store backtalangen i slutspelet. Mikhail Grabovski som saknats de senaste månaderna på grund av hjärnskakning har tränat den sista veckan och kan eventuellt vara nära en comeback. Washington saknade Fehr, Wilson, Beagle, Orlov och Erskine i sista omgången och kan de inte medverka undrar man lite vilka som skall stå för grovjobbet i Capitals.

Hur slutar denna matchserien då? Tja, så här bra förutsättningar för att nå andra rundan har väl Islanders knappt haft sedan det senast begav sig 1993. Att Capitals har hemmaplansfördel tror jag kanske inte betyder så mycket då Islanders mot slutet spelat något bättre på bortais, åtminstone försvarsmässigt. Nycklarna blir såklart minimera spelet i boxplay samt få igång samtliga kedjor offensivt igen. Matcherna lagen emellan i grundserien har varit jämna allihopa med undantag för en seger för Washington med 5-2. De övriga tre har alla gått till OT med Islanders som segrare vid två tillfällen, samt en vinst till Capitals, då efter straffar. Faktum är att samtliga hemmalag har avgått med segern under grundserien, en trend som alltså vi får se till att bryta nu.

Med Dale Hunters psykbryt på Turgeon i färskt minne går tipset i både hjärtats och hämndens tecken. Jag hoppas och tror helt enkelt att vi slår ut Capitals med 4-2 i matcher och bryter den 22 år långa förstarundeförbannelsen.

Matchserien inleds i morgon (onsdag) natt med två matcher i Washington innan den vänder hem igen på söndag. För att komma i rätt stämning bjuder jag er på ett klipp från senaste gången Islanders vann en playoffmatch.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s