Tommy Söderström lös upp en annars mörk kväll

Postat: 1 februari, 2015 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:
Övre raden fr.v: Mattias L, Gergely, Viktoria, David, Mattias F, Filip Mellersta raden fr.v: Tommy, Mangan, Johan Undre raden fr.v: Fredrik W, Fredrik N, Benny, Linus

Övre raden fr.v: Mattias L, Gergely, Viktoria, David, Mattias F, Filip
Mellersta raden fr.v: Tommy, Mangan, Johan
Undre raden fr.v: Fredrik W, Fredrik N, Benny, Linus

Ny supporterträff, ny förlust. Ja, för tredje gången hade förväntansfulla Islandersfans samlats för att unisont heja fram Islanders till seger då de mötte Detroit Red Wings på bortaplan igår kväll.

Skådeplatsen var O’Learys Norrmalm i Stockholm och kvällen till ära hade ingen mindre än legendariske målvakten Tommy Söderström bjudits in att medverka. Till allas förtjusning var Tommy inte sen att tacka ja och klockan 18 dök han upp då han lyckats få hundvakt till nya valpen Bosse.

Det dröjde inte länge innan frågorna haglade i luften och tålmodigt svarade Tommy utförligt på det mesta. Vi fick bland annat höra om när Mike Milbury befallde hela laget att klä av sig på överkroppen för att sedan rabbla alfabetet med början på A som i Attitude. Mellan varje bokstav var det idioten mellan kortändarna som gällde. Att Milbury inte spottade i glaset framkom också då vi fick veta att han efter varje träning gick och fyllde två glas med is innan han gick in på kontoret.

Bland de medspelare som Tommy gillade bäst hörde Ray Ferraro medan Eric Fichaud hörde till raka motsatsen. Han beskrevs som en så kallad ”french frog”, dvs en franskkanadensare som tror lite för mycket om sig själv helt enkelt. Tommy tyckte dessutom speciellt synd om Brett Lindros som fick bära en ohållbar börda på grund av sitt namn. Att jämföras med sin bror Eric var i det närmaste ett hån mot sin storebror då Brett vare sig kunde åka skridskor eller skjuta. Hans bästa egenskap var att låta knytnävarna tala vilket sa det mesta om Bretts potential. Att han fick lägga av i förtid med försäkringspengar i fickan gynnade förmodligen både Lindros själv likväl som Islanders.

I övrigt snackade vi lite om Tommys egna karriär, om Mästarnas Mästare och om diverse andra ämnen. Hans sympatier är enligt honom själv både hos Philadelphia och Islanders men det är synd att säga att han följer NHL speciellt mycket alls för tillfället. Detta fick vi bevis på då han frågade hur det går för Islanders i år.

När maten var uppäten och matchstart närmade sig passade vi på att köra ett quiz där det gällde att känna igen olika spelares ansikten. Vinnare blev Benny som tog hälften av de 12 precis som Mattias Fridolf gjorde. Benny svarade dock på utslagsfrågan, något som Mattias missade och därför valde Benny pris först. Föga överraskande plockade han den t-shirt som Tommy haft med sig hemifrån, en tröja från tiden det begav sig som hans pappa haft liggandes hemma under alla år. Mattias plockade en McFarlane’s John Tavares-figur medan de övriga priserna fördelades mellan Mattias Lunde, Linus, Fredrik Nordgren och Gergely.

Efter avslutande autografskrivning och fotografering tackade Tommy för sig och vi skickade med honom en påse hundsaker till Bosse, något som verkade uppskattas.

Själva matchen slutade med förlust med klara 4-1. Trenden håller i sig när det gäller negativa resultat på våra träffar. Man får helt enkelt tänka att ju fler förluster vi bevittnar desto närmare en seger blir vi. För många av oss fortsatte natten på stan och när det sedan blev dags för att krama kudden kunde man enkelt summera kvällen med ett leende och det var inte på grund av matchresultatet. CIMG3340CIMG3339 CIMG3338 CIMG3348

Annonser
kommentarer
  1. Fredrik Norgren skriver:

    Tack för en kanonkväll. Så roligt att se så många fellow Islanders supportrar på plats. På nästa samling SKA även laget på isen prestera! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s