En liten lektion i hur man går från dur till moll på 40 minuter

Postat: 7 december, 2014 av Magnus i Krönika

Vi kom, vi såg, vi segrade.

Ja, efter 20 minuters spel var detta klassiska citat en given rubrik på gårdagskvällens begivenhet då dussintalet supportrar samlats på O’Learys i Göteborg för #nyise’s 2:a officiella supporterträff genom historien. Men fru fortuna skulle även denna gång grina oss rätt upp i ansiktet och blanda smolk i våra bägare.

Stora delar av sällskapet inledde kvällen med förmatch i underskattade pubhängsspelet Shuffleboard. Där visade Joakim Sandin prov på nonchalant överlägsenhet då han hånfullt oengagerat curlade in poäng efter poäng till sitt lag.

Klockan närmade sig 17 och vi tog oss medelst raska fötter till kvällens huvudattraktion som denna gång förlagts till Göteborgs pulsådra, dvs Avenyn.

Väl där tog diskussionerna om våra kära favoriter fart på allvar. Det diskuterades högt och lågt om förstalinan, om försvarsspel, om Capuanos taktiska förmåga och om utgången på kvällens match. Anneli Sjöberg, nyss hemkommen från New York, trotsade jetlagen för att komma förbi och framföra en hälsning från sonen Johan Sundström, för närvarande spelandes i Bridgeport Sound Tigers. Stort, med tanke på den sömnbrist som Anneli gissningsvis bör lida av för tillfället!

Innan maten serverades så hann vi med ett litet quiz signerat undertecknad. Vinnare blev Filip Bäckström som kammade hem en vacker filtvimpel. Tvåa kom David Ronàld [Rån-ALLD] som valde det stora startpaketet med blandade hockeykort. Benny Ferdinandsson blev trea och han plockade hem det stora startpaketet med Islanderskort medan det lilla dito gick till Jesper Nordbrandt. Femtepristagare blev Max Månsson som fick hockeyspelsgubbar målade i Islanders färger, ett pris som många tippat skulle gå först i draften.

Matchen satte igång och den första perioden gick helt i vår smak då Islanders nätade inte mindre än tre gånger fram till en stabil 3-0-ledning. High fives flög i luften och stämningen var elektrisk på tredje etage i Bruinsland.

Tyvärr hände något efter första 20. Blues plockade in Brodeur i kassen men det var knappast hans förtjänst att matchen vände eftersom han inte fick något att göra. Tavares såg dock till att ge Isles ledningen med 4-3 innan perioden var över så hoppet levde vidare inför tredje.

Men vem var det vi försökte lura egentligen? Bara oss själva antagligen. Blues hade tagit över matchen och i tredje perioden kunde inte Isles stå emot längre. Vi kunde bara se på när total eufori byttes mot tankar som tangerade förra säsongens förlustkänslor.

Men inget kunde få detta grymma gäng på dåligt humör en kväll som denna. Vi skiljes med ett leende på läpparna och löften om en minst lika härlig kväll i Stockholm den 31 januari. Väl mött då!

Mattias Lunde in Shuffleboard action

Mattias Lunde in Shuffleboard action

Gänget samlat inför match

Gänget samlat inför match

Max och Mattias

Max och Mattias

Benny med Linus och Filip i bakgrunden

Benny

Måååååååååååååål!!

Måååååååååååååål!!

Joakim och Jesper

Joakim och Jesper

Övre raden fr. höger: Martin, Jesper, Mattias, David, Max, Linus, Filip och Björn Undre raden fr. höger: Benny, Joakim och Mangan

Övre raden fr. vänster: Howie Rose, Martin, Jesper, Mattias, David, Max, Linus, Filip och Björn
Undre raden fr. vänster: Benny, Joakim och Mangan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s