Ziggymodellen.

Postat: 16 november, 2014 av massetyson i NYIse-ligan
Etiketter:, ,

Kommer ni ihåg den där killen i lågstadiet som alltid var sjukt överlägsen på rasterna, snodde åt sig bollen och snurrade upp någon stackars sate i motståndarlaget för att direkt vända tillbaka och slå en till tunnel, därefter driva mot mål och runda målvakten för en enkel och svindryg kasse.

Lite så är det med Ziggy. Istället för att dela jämna lag säger han bara med självsäker stämma:

-”Vi kör jag och Hole In 1ers mot rubb & stubb”.

Rätt så drygt. Herr Ferdinandsson skojar för tillfället med hela ligan och har hittills genomfört några briljanta trades samt återinfört den näst intill bortglömda hockeyfrillan som obligatorisk lagfrisyr, Getzlaf exkluderad. Det har visat sig vara ett vinnande drag, kolla tex in dessa förkrossande stats:

Ziggymodellen går som tåget.

Ziggymodellen.

Om vi kollar lite närmare så är Ziggy i topp i följande kategorier:

– Goals, Assist, +/-, PIM, GWG, SOG och Hits. Det räcker för att ge över 1000 pinnars ledning hittills över ligatvåan Hole In 1ers, ett lag vars deltagande i ligan länge var osäkert efter GM Magisterns ursurning över Yahoo’s mjukvara under säsongens första skede.

Själv var jag typen som på yngre dar emellanåt gillade att ta sats och yxa ner dessa boll/puckvirtuoser. Gärna med en lite sen glidtackling eller en fin bröstvärmare när killen i fråga kollade ner i backen. En strategi och ett tillvägagångssätt jag nu tycker passar ypperligt att applicera på årets upplaga av NYIse-ligan.

Hur gör vi då? Ziggymodellen har visat sig vara ruggigt effektiv hittills och GM Benny har byggt upp ett lag med riktigt tjocka och tuffa spelare som nämnde Getzlaf, Hartnell, Bufuglien och Mike Smith. De är inga killar man ger sig på en sen fredagkväll utanför Scaniarinken.

Istället krävs list och en gemensam insats att stå emot alla de klart tveksamma tradeförslag som Ziggy för tillfället skeppar likt den värsta dyngspridare, med ett gemensamt syfte att stärka upp målvaktspositionen – den för tillfället enda lite svaga länken i organisationen. Det bjuckas riktigt trötta och halvalkade killar mot stjärnmålvakter, med hopp om att någon stackars GM ska vara lite bakis och ”off-guard” och råka trycka på accept-knappen. Så se upp där ute, om säsongen inte ska vara helt över redan nu bör Ziggy hållas till två keepers!

Varma servetter,

/GM Massetyson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s