Stabil premiärseger i Carolina

Postat: 11 oktober, 2014 av bferdinandsson i Matchrapport NHL

Då var det äntligen dags. Premiär i NHL-säsongen 14/15. Den sista säsongen i Nassau Veterans Memorial Coliseum.

För premiären fick Islanders åka till Nascar-land i form av Raleigh, North Carolina för premiär mot Carolina Hurricanes. Båda lagen missade slutspel förra året och bör vara revanschfyllda detta år. För oss Islandersfans kan vi glädja oss att Canes efter förra säsongen sparkade Kirk Muller som huvudtränare och ersatte honom med Bill Peters, tidigare assisterande coach i Red Wings.

Bägge lagen har skadeproblem. Hos Canes är både Jordan Staal och Jeff Skinner skadade. Hos Islanders saknades Lubomir Visnovsky, Calvin De Haan och Michael Grabner.

För Islanders var det ett antal nya spelare jämfört med förra säsongen. Premiärer gjorde Jaroslav Halak, Chris Johnson (som målvaktsbackup) Johnny Boychuk, Nick Leddy, Griffin Reinhart, Cory Conacher, Mikail Grabovsky, Nikolay Kulemin, Det är med andra ord ett i mångt och mycket nytt lag denna säsong.

I första perioden började matchen ganska avvaktande där det kändes väldigt mycket som just den premiärmatch det var. Hurricanes var det något bättre laget men i stort sett så spelade Islanders ett bra och kontrollerat. Ryan Strome drog på sig matchens första utvisning för slashing men Islanders ledda av Johnny Boychuk och Jaroslav Halak lyckades framgångsrikt avvärja alla försök från Hurricanes.

I slutet av första perioden drog Carolina på sig två utvisningar vilket innebar chans till spel i 5 mot 3. Islanders första PP-uppställning var Tavares, Nelson, Okposo, Boychuk och Nielsen.

Efter endast 13 sekunders i spel 5-3 smällde Johnny Boychuk in säsongens första mål på ett hårt slagskott. Det är uppenbart att Boychuk kommer få en mycket större roll i Islanders än vad han hade i Bruins.

Det följande powerplayet i 5-4 hade precis slutat när Tavares lägger en snygg macka till Nelson framför mål som lägger upp den högt i målet.

Till periodvila går Islanders med en ledning på 2-0 – helt baserat på det fina spelet i PP.

I andra perioden kontrollerar Islander spelet mer än i första. Efter 6.24 i andra gör Cal Clutterbuck vad han gör bäst. Han lyckas provocera Tim Gleason i Carolina att ta en dum utvisning på en eftersläng när spelet redan var avblåst. Det är oftast de dumma utvisningarna som straffar sig mest och även denna gång. Ett hårt skott från Boychuk träffar Nelson framför mål och pucken studsar in.

Under resten av perioden spelar Islanders kontrollerat. Jaroslav Halak får flera gånger visa vilket förstärkning han är jämfört med i princip alla målvakter sedan Chris Osgood.

I början på tredje perioden reducerar Nathan Gerbe för Hurricanes. Ett hårt slagskott av Justin Faulk träffar Gerbes skridsko precis framför Halak. Halak får inte grepp om pucken som går i en lös både över honom. Travis Hamonic ser vad som händer och försöker att rensa strax innan mållinjen. Han missar dock pucken som fortsätter framåt. På andra försöket får Hamonic bort pucken men då hade den precis passerat mållinjen. Målet godkändes efter videogranskning.

Carolina fick dock inte jubla länge. Bara fyra minuter efter Carolinas reducering blir det 4-1 till Islanders. Det är ett hårt jobb av Ryan Strome i hörnet som ligger bakom detta. I en närkamp med Jay Harrison tar Strome pucken och ståendes på knä passar han fram till Grabovsky framför kassen som inte gör något misstag.

Spiken i kistan kommer efter 12.19 i sista perioden. Då sätter Travis Hamonic ett hårt dragskott vid sidan av Cam Ward i Carolinas mål. Förstaassisten till målet står Brock Nelson för genom en passning bakom ryggen.

Carolina lyckas göra två mål matchens slutskede men ”the outcome was never in doubt”

Målskyttar
0-1 17:06 PP NYI 55 J.BOYCHUK(1) 21 K.OKPOSO(1) 91 J.TAVARES(1)
0-2 18:54 EV NYI 29 B.NELSON(1) 91 J.TAVARES(2) 55 J.BOYCHUK(1)
0-3 07:38 PP NYI 29 B.NELSON(2) 55 J.BOYCHUK(2) 91 J.TAVARES(3)
1-3 01:25 PP CAR 14 N.GERBE(1) 27 J.FAULK(1) 4 A.SEKERA(1)
1-4 05:11 EV NYI 84 M.GRABOVSKI(1) 18 R.STROME(1) 29 B.NELSON(1)
1-5 12:19 EV NYI 3 T.HAMONIC(1) 29 B.NELSON(2) 18 R.STROME(2)
2-5 14:20 EV CAR 25 C.TERRY(1) 4 A.SEKERA(2) 20 R.NASH(1)
3-5 18:26 PP CAR 12 E.STAAL(1) 16 E.LINDHOLM(1) 19 J.TLUSTY(1)

Sammanfattning:

En mycket positiv inledning för Islanders. Fyra poäng av Brock Nelson är mycket imponerande. Att Johnny Boychuk kommer bli en otrolig förstärkning denna säsong är uppenbart. Tre poäng av honom och mycket imponerande spel i defensiven. Jaroslav Halak var också mycket bra med några riktigt stabila räddningar. Och då har inte ens John Tavares och hans tre poäng poäng omnämts.

I natt är det på nytt match mot Carolina. Denna gång i Nassau Veterans Memorial Coliseum.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s