Wrap up på Mini Campen

Postat: 14 juli, 2014 av bferdinandsson i Prospects

Vad betyder väl då en minicamp?

Debatten har stundtas varit hård mellan olika bloggare och journalister gällande just detta? Kan man dra några slutsatser kring hur lovande en spelare är utifrån träningar, en match i  all star still och skills competition?

Vi måste börja att ha i åtanke att många av spelarna på denna mini camp inte varit på is på över en månad. Det gör säkerligen en del spelare mer rostiga än andra. Samtidigt – detta är en ganska unik situation att kunna visa upp sig för coacher och ledning inom Islanders. Varför skulle man inte ta chansen att glänsa lite extra? Detta i en miljö där motståndet är avsevärt sämre än de är vana med.

Som tråkig svensk så vill jag nog lägga min någonstans i mitten i detta.

Nej – det går inte att dra några långtgående slutsatser utifrån spelarens prestation i minicampen. Och nej – vad spelaren presterar i juli kommer inte ha den minsta betydelse när den riktiga campen börjar i september.

Men – det fanns ändå spelare som visade lite extra. Några som verkligen kände att de ville visa upp sig för sin möjliga framtida arbetsgivare.

En av dessa spelare var definitivt Josh Ho-Sang. Oavsett övning visade han verkligen att han gav allt. Han känns som ”man on a mission”. Han vill visa hockeyvärlden hur bra han är och att 26 andra lag som verkligen missade något. Han visar tydligt att han vill ha pucken och att han vill vara den som gör de avgörande sakerna. Det var dock också ganska tydligt att han måste lägga på sig lite muskler. Stundtals när han mötte större och starkare motståndare (bl.a. Czuczman i matchen) så märktes det att han väger lätt.

En spelare som hamnat något i backgrunden av Ho-Sang är Michael Dal Colle. Trots att han draftades 23 platser före Ho-Sang så får han inte ens i närheten så mycket uppmärksamhet som Ho-Sang. Det kanske dock till och med är positivt för honom. Inte lika mycket uppmärksamhet och inte lika stora förväntningar. Dal Colle var inte lika elektrisk som Ho-Sang under campen men visade upp bra skridskoåkning och ett snabb och rappt skott.

Griffin Reinhart och Ryan Pulock bildade backpar under matchen. Kanske är det framtiden vi ser där? Det var uppenbart att bägge två har spenderat avsevärd tid i gymmet då de såg stora och vältränade ut. Noterbart är att de delade förstaplatsen gällande hårdaste skottet. Skotten nådde 89 mph

Ville Pokka var dock en spelare som inte var speciellt synlig. Man hade ju hoppats att han verkligen skulle visa upp sig nu när han skrivit kontrakt. Tyvärr var det inte så. Dessutom framkom uppgifter om att Pokka kommer att spela för Kärpät i finska ligan om han inte tar en plats i NHL till hösten. Det borde ju ytterligare ge tändvätska för mini camp men icke.
Personligen tror jag det är ett misstag. Pokka har redan spelat tre säsonger för Kärpät. Hur mycket mer har han att bevisa där? Ja – visserligen kan han säkert få spela för det Finländska A-landslaget men jag tror ändå att det hade varit bättre för hans utveckling att spela i Bridgeport i AHL. Där får han möjligheten att anpassa sig till det nordamerikanska spelet på mindre rink.

Matchen slutade 7-3 till Team Blue mot Team White. Eller rättare sagt själva matchen slutade 5-2 till Blue och sedan slutade skills competition 2-1 till Blue och totalt 7-2. Logiskt?

I matchen gjorde Josh Ho-Sang ett mål och två assist för Team Blue. Övriga mål för Blue gjordes av Alan Quine, Dylan Gambrell, Tommasco Bucci och John Schiavo

För Team White gjorde Robbie Russo och Evan Polei mål. Michael Dal Colle gjorde en riktigt snygg assist på Russos mål.

Laguppställningarna var enligt följande:

Blue Team                                                                               

Mike Halmo – Alan Quine – Joshua Ho-Sang
Yuri Terao – Chris Makowski – Tommaso Bucci
Alex Grive – Austin Cangelosi – Ryan Siiro
Nicholas Jones – Dylan Gambrell – John Schiavo

Ryan Pulock – Griffin Reinhart
Adam Pellech – Jesse Grahm
Loic Leduc – Jake Bischoff

White Team

Victor Crus-Rydberg – Michael Dal Colle – Taylor Cammarata
Steve Swavely – Thomas Ebbing – Sam Herr
Woody Hudson – Connor Graham – Ty Loney
Liam Ferguson – Evan Polei – Michael Marnell

Andrey Pedan – Scott Mayfield
Jake Rutt – Kyle Burroughs
Ville Pokka – Kevin Czuczman

Minicampen är nu över. Spelarna får koncentrera sig på fysträningen så att de är i bästa möjliga form inför den riktiga campen som börjar i september. Ledning och coacher i Islanders har nu lärt känna de unga spelarna bättre och har säkerligen gett den gott om instruktioner hur de ska träna under sommaren.

Min alldeles personliga höjdpunkt från alla de intervjuer som gjorts under campen är den där ett antal spelare får försöka uttala några ortsnamn på Long Island… Inte helt lätt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s