Mini-camp startar tisdag

Postat: 8 juli, 2014 av bferdinandsson i Prospects
Etiketter:, , , , , ,

Idag tisdag startar den årliga mini campen.

Mini campen är för de som inte känner till det ett mindre träningsläger inriktat mot draftval och yngre prospects som inte spelat professionellt i NHL eller AHL mer än något år. Förutom dessa är även ytterligare ett antal spelarare inbjudna. Dessa är vanligtvis odraftade spelare från de kanadensiska juniorligorna eller collegespelare.
Campen avslutas med en lekfull träningsmatch mellan lag vit och lag blå.

Matchen spelas klockan 01.00 natten mellan torsdag och fredags och visas på www.newyorkislanders.com

Varför är detta då intressant? Jo för att det för många är första möjligheten att få en glimt av framtidens lirare i Islanders. Det är nog inte speciellt många som har möjligheten/tiden att kolla på matcher från de kanadensiska juniorligorna t.ex.

Vilka ska vi då hålla ett extra öga på?

Josh Ho-Sang (Draftad som  #28 -2014)

Jag är mycket nyfiken på Ho-Sang som beskrivs som en av de mest talangfulla spelarna i hela 2014-draften men som föll ända till nummer 28 p.g.a. att han upplevs som lite för kaxig och lite för självisk. Hans stora favoriter är PK Subban och Patrick Kane – spelare som ibland sätter jaget före laget. Warren Rychel som är GM för Josh juniorlag Windsor Spitfires har kallat honom för den mest talangfulla spelare som han haft hand om. Då har ändå spelare som Tyler Seguin och Cam Fowler spelat där. Det finns dock ett aber. Han säger mest talangfulla – inte mest kompletta.

Islanders tradade sina två val i andrarundan för att kunna få möjligheten att ta Ho-Sang.

Michael Dal Colle (Draftad som # 5 -2014)

Lite av Ho-Sangs motsats som person. Verkar artig och nästan lite reseverad men gjorde väldigt mycket poäng i Oshawa Generals förra säsongen. Kanske JTs framtida LW. Kommer säkerligen att behöva ytterligare ett år i OHL och bör ha en god chans att få spela för Kanada i junior VM.

Griffin Reinhart (Draftad som #4 – 2012) 

Hade en riktig monstersäsong i Edmonton Oil Kings i WHL. Han var kapten i det lag som vann både WHL-mästerskapet samt Memorial Cup. Fick mycket beröm från både lagledning och medspelare för sina goda ledaregenskaper. En stor och stark defensiv back som säkerligen kommer gör mycket nytta i många år framåt.

Kommer troligen att ta en plats i Islanders redan från säsongstarten.

Ville Pokka (Draftad som #32 -2012)

En finsk spelskicklig back som bland annat vann Junior VM-guld i Malmö i januari. Har spelat i finska högstaligan i tre säsonger med Kärpät. Var en av kandidaterna till årets back i Finland. Sparade det bästa till slutspelet där han gjorde 11 poäng (2 mål & 9 ass) på 16 matcher i laget som vann mästerskapet.

Får troligen börja i Bridgeport för att komma in i det nordamerikanska spelet.

Ryan Pulock (Draftad som #15 -2013)

Hårdskjutande kanadensare som förra säsongen gjorde 23 mål på 66 matcher för Brandon Wheat Kings i WHL. Om utvecklingen fortsätter på samma sätt är han troligtvis Islanders framtida Power play QB. Hyllad för sina ledaregenskaper.

Börjar troligen i Brigdeport. Är inte lika redo som t.ex. Griffin Reinhart.

Taylor Cammarata (Draftad som # 76 -2013)

Kortväxt spelare (170 cm) som är en riktig poängmaskin. Gjorde bland annat fler poäng än Nathan MacKinnon i sitt High Schoollag. Spelar för University of Minnesota och gjorde som freshman 27 poäng (10 mål, 17 ass) på 39 matcher. Det är t.ex. mycket bättre än vad Brock Nelson gjorde i sin första säsong i collegehockeyn.

Dock frågetecken både kring storlek och skridskoåkning.

Linus Söderström (Draftad som #95 -2014)

En av två  svenskar på mini campen. Stor målvakt (192 cm) som förra säsongen spelade för Djurgårdens U20-lag och ett antal landskamper för svenska U18-landslaget. Behöver nog några år på sig innan det kan bli aktuellt att flytta till Nordamerika.

Victor Crus Rydberg (Draftad som # 136 -2013)

Den andra svensken som är med. Spelade tidigare i Linköpings juniorlag men spenderade förra säsongen i Plymouth Whalers i OHL. Tyvärr hade inte Plymouth något vidare lag förra säsongen. Kanske det bidrog till att det endast blev 37 poäng på 62 matcher. Fick avsluta säsongen i Bridgeport där han var poänglös på 7 matcher.

Känns lite som att säsongen 14/15 blir något av make or break för Victors framtid i Islanders. Han bör minst snitta över en poäng per match för att framtiden ska se ljus ut.  

Samtliga spelare som är med kan man se här

Annonser
kommentarer
  1. Fredrik Nordgren skriver:

    Grymt jobb med din första blogg Benny! Strålande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s