Vem åker shotgun med JT?

Postat: 7 juli, 2014 av massetyson i Krönika

Säsongen 2014/15.

Ingen Moulson framför kassen i PP. Ej heller någon Vanek i Garth’s lagbygge. Hyfsade kontraster de där tjugosexorna. Samma nummer men en par riktiga motpoler både vad gäller ansiktsbehåring och auran som omgav dem när de spelade för klubben. Moulson – En hjälte med sinnessjuk hand-eye-coordination, ruggigt stark längs sargerna och skönt trasig skridskoåkning. Kort sagt en publikfavorit. Den sistnämnda – Levererade mindre än han lovade. Gav blanka fan i hemjobbet. Dessutom Kessel-tjock. Herr Vanek bjöd dessutom på en hyfsad efterbeska i form av förlorade draftval i ”the Connor McDavid sweepstakes”, något som i och för sig kanske var det som fick firma Wang/Snow att sent om sider öppna upp plånboken på free-agent marknaden.

Ovanstående gossar är som bekant historia nu. Låt oss blicka framåt och se över möjligheterna till vem som kan ”mesha” på bästa sätt med firma JT/Okposo – jag förutsätter att captain Jack väljer att bygga vidare på den kombinationen.

#89 Cory Conacher – 5’8″/176lbs/Left/7G+19A (79GP)

Snabb och målfarlig rackare som gjorde bra ifrån sig i Lightning, hade det tyngre i Ottawa och var precis som resten av Sabres med undantag för Zemgus Girgensons riktigt jävla kass i slutet av förra säsongen. Tydligen rätt stark trots sin ringa höjd över vattenytan och känns tämligen streaky. Lär kunna bidra med betydligt mer fart i anfallen än både den gode #26 och den onde #26. Kan göra viss succé i förstalinan men med lika stor sannolikhet tuggar han knopp längst ut på bänken. Ride shotgun next to JT-sannolikhet: 3 Jason Blake av 5 möjliga.

#40 Michael Grabner – 6’1″/187lbs/Left/12G+14A (64GP)

Att Grabs har fart under rören är ett understatement. Liknar högeryttern i ett Stiga-bordshockeyspel med sitt frenetiska gnuggande längs med långsidorna. Ett ruggigt vapen i boxplay och är emellanåt het som det mest kvalitativa av strykjärn. Hade en ”lätt” scoring slump förra året på 31 matcher, men va fan – vem som helst får ju på sig grillvantarna emellanåt. Nu snackas det en del om att Grabs är på väg bort i någon form av paketlösning med Bailey, eventuellt Frans och en rejäl laddning talang. Detta vore en riktig blunder, behåller vi Frans/Grabs har vi en klockren tredjelina tillsammans med Clutterbuck medan ryssarna kan härja fritt i andralinan. Ride shotgun next to JT-sannolikhet: 2 Jason Blake av 5 möjliga.

#36 Eric Boulton – 6’1″/225lbs/Left/2G+2A (23GP)

Nä.

#17 Matt Martin – 6’3″/209lbs/Left/8G+6A (79GP)

Extremt skön energi i den här killen men vi har redan en elektrisk spelare i Okposo. Fjärdelina med Cizikas känns rätt. Ride shotgun next to JT-sannolikhet: 1 Jason Blake av 5 möjliga.

#15 Cal Clutterbuck – 5’11″/207lbs/Right/12G+7A (73GP)

Kan definitivt axla Moulsons mantel när det är dags för Movember och besitter dessutom ett riktigt rappt handledsskott – men har Cal möjligen tappat lite av målglöden han visade prov på i Minnesota? En hårding som gärna bjuckar motståndarbackarna på en propp och lär bli extremt användbar i ett eventuellt play-off, blir han månne Isles svar på Bryan Bickell? Tills dess ser jag honom som en forward för bottom-6, som maler ner motståndarnas backar och skapar viktig momentum för laget genom sitt fysiska spel. Ride shotgun next to JT-sannolikhet: 2 Jason Blake av 5 möjliga.

#27 Anders Lee – 6’3″/227lbs/Left/9G+5A (22GP)

Hyfsat ny i Islanderssammanhang men killen faktiskt är 24 år och att döma av invägningen har han lämnat puberteten för ett tag sedan. En powerforward som avslutade säsongen riktigt starkt och tog chansen där uppe när han fick den. Kollar man målsnittet så levererade Lee på samma nivå både i Bridgeport och NYI – tyder på att han är redo för högsta ligan. Men – hur mycket spelade det in att flera av motståndarna inte hade allt att spela för i slutet av säsongen? Kan Lee komma ut ”guns blazing” direkt från training camp har han alla möjligheter att återigen finna sig i line-upen bredvid herrar Tavares och Okposo. Gött för honom. Ride shotgun next to JT-sannolikhet: 3 Jason Blake av 5 möjliga.

#29 Brock Nelson – 6’4″/192lbs/Left/14G+12A (72GP)

Den gänglige Brock var ett av få undantag som med stolthet kan blicka tillbaka på säsongen 2013/14. Det kan låta tråkigt att benämna honom New York Islanders svar på Magnus Erlingmark, men om man skiter i det låter jävligt trist och istället fokuserar på att Brock levererar kvalitet i alla zoner, både som wing och center är jämförelsen faktiskt inte alldeles dum. Bra på att hålla i puck, kämpar i alla lägen och kan dessutom placera pucken i påsen. Frågan är bara vart vi får se honom denna säsong? Om Frans lämnar i en eventuell trade är chansen stor att Brock får centra tredjelinan. Om Frans är kvar har vi JT, Grabo, Frans, CC down the middle och Brock kan i såna fall få chansen i förstalinan som LW. Därför: Ride shotgun next to JT-sannolikhet: 3 Jason Blake av 5 möjliga.

#18 Ryan Strome – 6’1″/187lbs/Right/7G+11A (37GP)

Enligt många behöver Strome fortfarande bygga lite biceps, men 85 pannor inför sommaren är inte illa pinkat och med assistans av Eric Cairns på bänkpressen kan han nog krypa ett par kilo närmare 90 när det närmar sig training camp. Har ännu inte fyllt 21 och Strome visade under förra säsongen bitvis prov på den talang som utan tvekan kommer att göra honom till en riktig sevärdhet på Long Island och framförallt i Brooklyn. Lär bli en hyfsat offensiv typ av hockey ifall man placerar både JT och Strome i samma lina, mer highlight reel goals – produktionen framåt har alla möjligheter att fullkomligt explodera. Ifall den gode Okposo har tränat sikte i sommar lär han få en hel bricka med smörgåsar uppdukade av #18 och #91 kommande vinter. Skulle Strome bli valet är vi mer sårbara bakåt, men jävlar vilken gladhockey vi kommer att bjudas på. Ride shotgun next to JT-sannolikhet: 4 Jason Blake av 5 möjliga.

Sådärja. Det finns några sköna namn att placera på den där vänstervingen. Känner ni likt Brock peppen inför säsongen 2014/15? Tro på’t!

Brock kasse

There’ll be plenty more of those on JT’s wing.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s