Aktivt Islanders på draft day

Postat: 29 juni, 2014 av Magnus i Nyheter Islanders
Etiketter:, , , , , ,

MDC7

Islanders klev in i årets draft i Philadelphia med femtevalet, två andrarundeval och två i tredjerundan. Dessutom hade vi två i fjärderundan, ett i sjätte och ett i sjunde men efter helgen var över hade vi fått ett litet annat utfall än vad som först var tänkt. De två valen i andra rundan byttes mot ytterligare ett i förstarundan, nummer 28. Ett av tredjerundevalen byttes mot ett dito i nästa års draft och i den sjunde rundan bytte vi ner oss ett par placeringar samt fick ett sjundeval 2015.

Rörigt? Tja, vi går igenom det lite lugnare då.

#5 Michael Dal Colle

MDC3

Med vårt val i den första rundan plockade vi enligt de flestas förhandstips starke forwarden Michael Dal Colle. En spelare som ständigt jobbar hårt över alla delar av rinken och offensivt är han ett ständigt hot med sina 39 mål och 95 poäng senaste säsongen i sitt Oshawa Generals. Dessutom svarade Dal Colle för 20 poäng i OHL-slutspelet på 12 matcher. Han säger själv i intervjuer att han är redo för spel i NHL redan nästa säsong. Återstår att se vad Islanders tycker om den saken.

#28 Josh Ho-Sang

JHS3

För att få chansen att drafta som #28 tradade Islanders bort draftval #35 och #57 till Tampa Bay Lightning. Ho-Sang är en teknisk lirare från Windsor Spitfires i OHL. Är mycket puckskicklig och bjuder gärna på små finesser i offensiv zon och han hade säkert draftats högre om han hade varit bara hälften så bra i egen zon. Dessutom har han dragit på sig ett par disciplinära förseelser i sin karriär. Han har bland annat kommit för sent till träningar men han säger sig skärpt sig på den punkten. Kommer med största sannolikhet fortsätta ett år i juniorligan.

#78 Ilya Sorokin

Vad hände med draftval #65 undrar ni kanske. Jo, det tradade vi bort till Florida Panthers för deras tredjerundeval i 2015 års draft. Sorokin är målvakt i KHL där han spelar med Metallurg Novokuznetsk. Det är ju alltid en liten risk med att drafta från KHL då många ryssar väljer deras egna liga framför NHL. Man får väl förutsätta att Islanders har hört sig för om möjligheterna till en flytt över kontinenten för Sorokins del. Att han ändå spelade i 27 matcher under säsongen som 18-åring i världens näst bästa liga får väl anses som ett högt betyg bara det. Hans 2.90 insläppta i snitt och räddningsprocent på .911 är inte heller fy skam.

#95 Linus Söderström

Även i nästa runda slog vi till och draftade en målvakt. Linus Söderström spelade 2013-14 i Djurgårdens J20-lag med en relativt stark säsong bakom sig. Han har inför kommande säsong skrivit på ett A-lagskontrakt men kommer få tufft att spela i SHL då Djurgården även plockar hem Mikael Tellqvist och Mantas Armalis. Linus är en storvuxen målvakt som inte bara spelade bra i J20 föregående säsong utan även internationellt med Tre Kronors U18-lag. Målvaktssidan är ju ett litet bekymmer för tillfället i Islanders så all form av snabb positiv utveckling av våra unga draftade målvakter uppskattas.

#108 Devon Toews

Med en hel armé av försvarsspelare draftade de senaste åren blev Toews den enda i kategorin att bli draftad i år. Namnet till trots är han inte släkt med Chicagos centerstjärna Jonathan. Devon har redan hunnit fylla 20 och han sa själv att detta var förmodligen sista chansen för honom att bli draftad. Toews är en offensiv back som även lirat forward tidigare under sin karriär.

#155 Kyle Schempp

Precis som Toews är Schempp 20 år gammal och spelar collegehockey i USA. Schempp är en bra tvåvägscenter och en duktig tekare. Vi får se hur lång tid det dröjer innan både Toews och Schempp återfinns i Bridgeport Sound Tigers.

#200 Lukas Sutter

Istället för att drafta som #185 valde Islanders att åter trada med Tampa Bay Lightning. Förutom val #200 fick vi ett sjunderundeval i 2015 års draft. Lukas Sutter är son till Rich Sutter, det vill säga en av de berömda Sutter-bröderna från Viking, Alberta. Med andra ord har han tre farbröder som representerat Islanders genom åren. Duane, Brent och Ron. Lukas draftades redan 2012 för Winnipeg Jets i den andra rundan men förblev därefter utan entry level-kontrakt och återgick till att vara draftbar i år. Han är en tuff 3:e/4:e-center som inte drar sig för att kasta handskarna.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s