En vecka kvar till draft

Postat: 19 juni, 2014 av Magnus i Nyheter Islanders
Etiketter:, , , , , ,

draft14

Med en dryg vecka kvar till draften kollar vi in vilka som kan tänkas bli aktuella som Islanders förstarundeval. Vi har ju som bekant draftval nummer fem i år och beroende på hur lagen framför oss väljer finns ett par olika möjligheter som jag ser det. Här kommer en liten sammanställning över de mest troliga kandidaterna.

Sam Bennett

Sam Bennett är förmodligen redan plockad när det är Islanders tur att välja spelare. Men vissa tippar honom som nummer fem så vi kikar lite närmare på honom ändå. Bennett är en spelare som inte är speciellt flashig men han jobbar stenhårt hela tiden och med sin speed och energi är han ständigt ett hot för motståndarna.

Leon Draisaitl

Leons pappa Peter var en av tysk hockeys stora spelare under 90-talet men frågan är om inte sonen har högre potential att bli en ännu större stjärna. Bra framspelare som är svår att ta pucken ifrån. Finns Draisaitl kvar på plats nummer fem är chansen stor att han hamnar i Islanders.

Michael Dal Colle

Michael Dal Colle är en powerforward som är stark och med bra balans. Han är en bra tvåvägsspelare med hög arbetskapacitet samtidigt som han har bra handleder för sin storlek. Dal Colle är den spelare som fått flest förhandstips att gå till Islanders.

Nikolaj Ehlers

Danskens far är gamle Elitseriebekantingen Heinz Ehlers son. Nikolaj är mycket stark på skridskorna och han gillar att skära in framför mål och på så sätt skapa målchanser.

Nick Ritchie

Powerforward nummer två i draften. Ritchie är stor, stark och målfarlig. Kan dock slipa lite på en del offensiva kvaliteter. Behöver jobba på att träffa mål lite oftare.

Kasperi Kapanen

Son till förre NHL-spelaren Sami Kapanen. En skicklig spelare offensivt som dock kanske saknar lite muskler.

William Nylander

Ännu en spelare med känd pappa. Michael Nylanders son William är kanske den mest tekniske spelaren i draften och offensivt har han allt man kan önska sig. Defensivt behöver han jobba lite på enkelheten då han ibland försöker spela för svårt i egen zon.

Annonser
kommentarer
  1. RobertS skriver:

    Tror dock att Snow gör allt han kan för att trejda bort draftvalet mot något som kan hjälpa direkt, dvs en vänsterforward till Tavareslinan eller en erfaren back till första backpar.

    • Magnus skriver:

      Kanske kanske. Frågan är bara om draften är tillräckligt djup för att få en riktig stjärna?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s