Nilsson lämnar för KHL

Postat: 31 maj, 2014 av Magnus i Nyheter Bridgeport, Nyheter Islanders
Etiketter:, , , , , ,

an2

Anders Nilsson, som tidigare i våras gjorde klart att han inte var intresserad av ytterligare spel i AHL, har nu bestämt sig för att fortsätta sin karriär i KHL. Ny klubbadress för Nilsson blir Ak Bars Kazan som under nyss avslutade VM tog kontakt med svensken och gjorde upp en 1-årsdeal.

Detta lämnar Islanders i dagsläget med två egentliga val av andrekeeper bakom Jaroslav Halak. Evgeni Nabokov, som i så fall kommer få finna sig i att inte vara starter för första gången på mycket länge, eller Kevin Poulin som under förra säsongen visade att han fått ihop sitt spel betydligt bättre än vi tidigare sett. Ett tredje alternativ skulle kunna vara någon ytterligare plockad utifrån men det är nog mindre troligt.

Två backar från den egna prospect-poolen har i veckan skrivit på för Islanders. Dels det finska löftet Ville Pokka som faktiskt var en av de nominerade till årets back i SM-Liiga förra säsongen. Dessutom bidrog hans offensiva spel i slutspelet till att Kärpät kunde ta hem hela baletten. Pokka draftades i andra rundan som #34 totalt i 2012 års draft.

Även Jesse Graham har kritat på för Islanders. Den förre kaptenen och lagkamraten med Ryan Strome i Niagara IceDogs bytte juniorklubb förra säsongen till Saginaw Spirit och efter deras uttåg ur slutspelet blev det sju matcher (och fyra poäng) i Bridgeport för Graham. Han draftades i sjätte rundan som #155 totalt i 2012 års draft. Bägge backarna skrev på för tre år.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s