Reinhart Memorial Cup-mästare

Postat: 26 maj, 2014 av Magnus i Nyheter Islanders
Etiketter:, , , ,

gr3

I natt stod det klart att Griffin Reinhart och hans Edmonton Oil Kings kan titulera sig Memorial Cup-mästare 2014. I semifinalen som spelades i fredags slog man ut Val-d’Or Foreurs i den längsta matchen någonsin i Memorial Cups historia. Efter 2:42 in på period sex avgjorde Curtis Lazar matchen för Edmonton, detta efter att Val-d’Or i sin tur kvitterat med 26 sekunder kvar av ordinarie speltid.

I finalen väntade OHL-mästarna Guelph Storm som vann lagens möte i gruppspelet med 5-2. Denna gång ville dock Edmonton annat och trots underläge efter första vände man totalt på matchen i den andra, mycket tack vare kedjan med Henrik Samuelsson, Mitchell Moroz och Edgars Kulda. Den sistnämnde är för övrigt odraftad och rankas runt plats 40 inför årets draft. Med sitt övertygande spel i Memorial Cup kan han komma att bli en ”steal” för den klubb som plockar honom. Matchen vanns så småningom av Oil Kings med siffrorna 6-3.

Återigen har vi fått ett bevis för att Griffin Reinhart är ”the real deal” och jag hoppas innerligt att vi får se honom på Long Island till hösten.

gr5

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s