Reinhart WHL-mästare!

Postat: 13 maj, 2014 av Magnus i Nyheter Islanders
Etiketter:

BnfsEBHCAAEoMiv

Det blev till slut Edmonton Oil Kings som tog hem Ed Chynoweth Cup, det vill säga WHL-slutspelet. Detta efter 4-2 i den sjunde och avgörande matchen i finalserien mot Portland Winterhawks. Matchserien såg annars avgjord ut redan i match sex då Edmonton hade en till synes betryggande ledning med 5-2 inför den tredje och sista perioden, dessutom på hemmaplan. Men kanske var det finalfrossa som låg bakom att man faktiskt tappade till 5-5 innan slutsignalen ljöd. När dessutom Portland avgjorde i overtime och tog serien till en sjunde och avgörande match i just Portland såg det psykologiskt omöjligt ut för Oil Kings att komma tillbaka och ta ännu en seger på bortais.

Men i natt var det ändå Griffin Reinharts lag som visade var skåpet skulle stå. Det var speciellt i den andra perioden som matchen avgjordes där Edmonton gjorde samtliga sina fyra mål.

“It’s surreal,” sa kapten Griffin Reinhart efter matchen. This team has got great character and we never give up…We were down 2-0 in the series and 2-0 in Game 3, but we always found a response.”

Reinhart blev också utsedd till slutspelets MVP efter matchen.

 

Nu hoppas vi att Islanders gör det enda rätta och plockar in honom i laget redan till nästa säsong. Det är sällan som Isles har haft en mer ”NHL-redo” försvarsspelare som kommer direkt från juniorspel. Kanske har vi inte haft något liknande sedan Bryan Berard.

 

 

Grattis Griffin och mer än välkommen till Long Island!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s