Jaroslav Halak till Islanders

Postat: 1 maj, 2014 av Magnus i Nyheter Islanders
Etiketter:, , ,

JH

Idag meddelade Islanders att man tradat till sig en av de statistiskt sett bättre målvakterna i ligan, slovaken Jaroslav Halak. I utbyte får Washington Capitals det fjärderundeval i 2014 års draft som Islanders fick av Chicago Blackhawks när Peter Regin och Pierre-Marc Bouchard lämnade Long Island.

Halak, som haft flera bra år bakom sig i Montreal Canadiens och St.Louis Blues hamnade under pågående säsong i Washington via Buffalo Sabres under trade deadline. Han är trots sin erfarenhet i ligan fortfarande bara 28 år gammal, rena lammköttet jämfört med Nabby.

Islanders måste fortfarande erbjuda Halak ett lukrativt kontrakt men enligt slovakens agent är han intresserad av ett långtidskontrakt med Isles, något som låter lovande.

Det är ännu oklart hur Islanders kommer agera med sina nuvarande tre målvakter som alla är kontraktslösa för tillfället. Anders Nilsson uttryckte igår en ovilja att återvända till spel i Bridgeport Sound Tigers vilket man tolkar som att om han inte erbjuds ett envägskontrakt så kommer han lämna klubben. Islanders avvaktar säkert Nabokovs beslut om han tänker köra ett år till innan de tar tag i Nilsson/Poulin.

Min gissning är att Nabby redan visat indikationer på att lägga av, därav dagens trade. Skall man i så fall satsa på Nilsson eller Poulin som backup? Kanske blir det ändå Poulin om denne accepterar ett tvåvägskontrakt.

Framtiden ser idag både ljus men samtidigt lite oviss ut men skönt ändå att det händer något i målvaktsfrågan. Det blir en spännande sommar helt enkelt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s