playoff14

Trots att Islanders farmarlag i ECHL, Stockton Thunder, hamnade på näst sista plats i Western Conference grundserie fullbordade man tidigare i veckan en lika oväntad som rolig sweep mot Ontario Reign som inte bara var näst bäst i conferencen under grundserien utan även vinnare av Pacific Division.

Den kanske största förbättringen i slutspelet för Thunder så här långt är försvarsspelet, ledda av Marc Cantin, Ryan Constant, Sean Escobedo och Andrey Pedan. Man har riktigt lyckats tighta till det framför egen kasse och man släppte inte in Reign speciellt ofta till vassa lägen. Ni som kan er nutidshistoria minns kanske att Cantin var en av de spelarna vi fick av Boston Bruins när Brian Rolston och Mike Mottau gick motsatt håll 2012.

Framåt har Jeremy Langlois svarat för nio poäng på bara tre matcher eftersom han vilades i den fjärde matchen av säkerhetsskäl då han tagit en hel del stryk i slutspelet. Tillsammans med Joey Martin bildar han en sylvass duo som kompletteras av Andrew Clark och de tre har tillsammans gjort nio av Thunders 15 mål i slutspelet.

I kvartsfinalen kommer Stockton ställas mot Bakersfield Condors som slog ut Utah Grizzlies i sin åttondel, även det en liten överraskning. Serien börjar på fredag med dubbelmöte i Bakersfield. Den nya hashtagen som nu gäller är #clipthecondors. Den tidigare var #stopthereign. Ni får själva avgöra vilken som känns mest ostig av de två.

 

 

————————————————————————————————————————————————————————-

För Griffin Reinhart och hans Edmonton Oil Kings så blev det till slut Medicine Hat Tigers som blev motståndare i semifinalen. Efter fyra matcher spelade leder Oil Kings serien med 3-1 med nästa match på hemmais, en match som spelas i natt. Med andra ord kan Reinhart redan i morgon bitti stå med sitt lag i finalen, en final där Portland Winterhawks väntar. De har redan slagit ut Kelowna Rockets med 4-1 i matcher och man har endast två förluster hittils i årets slutspel. Detsamma gäller ju faktiskt Edmonton.

I OHL tog sig Adam Pelech till semifinal i slutspelet med sitt Erie Otters. Där tog det dock stopp mot Guelph Storm men Pelech hade en mycket bra säsong, bland annat med imponerande +52 i plus/minus-statistiken under säsongen. Förhoppningsvis tar han med sig sitt fina spel när han nästa säsong troligen lirar med Bridgeport.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s