Islanders signar Czuczman

Postat: 12 mars, 2014 av Magnus i Nyheter Islanders
Etiketter:, , , , ,

czuczman2

Islanders har skrivit ett tvåårskontrakt med collegespelaren Kevin Czuczman från Lake Superior State University Lakers som nyligen blev utslaget ur WCHA-slutspelet och därmed blev han tillgänglig på den fria marknaden. Czuczman är nämligen odraftad och anses vara en av de bästa odraftade spelarna i NCAA för tillfället. Enligt uppgift skall inte mindre än 16 olika NHL-lag uppvaktat honom men valet föll alltså ändå på Islanders. Kanske har de lovat honom mer speltid än någon annan klubb kunnat, kanske spelar det in att han brukar sommarträna ihop med John Tavares, Ryan Strome och Casey Cizikas.

Han själv säger att det var ett enkelt val med tanke på att före detta Lake Superior-spelaren Doug Weight finns i ledarstaben. Han verkar ha bra koll på att Islanders förfogar över ett par riktigt lovande talanger som kommer underifrån och han säger sig själv vilja vara en del av detta bygge.

Czuczman är en bra tvåvägsförsvarare som spelar på puck i offensiv zon och på kropp i defensiv zon. Doug Weight anser att Czuczman är en rörlig försvarare för sin storlek, han mäter närmare 1.90cm i strumplästen. Då Czuczman är 23 år gammal får man verkligen anse honom vara en late bloomer.

Vi hoppas att Czuczman kan bli en rejält positiv överraskning. Minns senast vi gjorde en liknande värvning när vi plockade in Jack Hillen på samma sätt. Hillen hade ändå ett par bra säsonger i Isles innan han stagnerade.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s