JS

Likt Islanders ligger Bridgeport Sound Tigers en bit ifrån slutspelsplats för tillfället. Med 17 matcher kvar att spela är man 12 poäng från en slutspelsplats och den fina form man visade upp i februari har tyvärr dämpats på senare tid. Av de återstående matcherna spelar man tre back-2-back-2-back och tre back-2-back samt två matcher utöver detta. Det intressanta i sammanhanget är dock att det endast återstår sex matcher mot lag som just nu innehar en slutspelsplats. Det betyder samtidigt att en stor majoritet av det kvarvarande spelschemat är matcher mot ett lite svagare motstånd.

Men att för den delen tro på Calder Cup-slutspel vore nog ett önsketänkande, speciellt nu när minst halva stommen lirar i ”the big club”. Individuellt hittar vi Ryan Strome, Anders Lee och Mike Halmo i toppen av den interna skytteligan. Att just dessa tre för närvarande håller till på Long Island är säkert en stor bidragande orsak till att vinsterna uteblivit på senare tid.

Ur svensk synvinkel är detta i och för sig roligt då Johan Sundström just nu är förstacenter efter att ha kommit tillbaka efter en tids sjukdom. Senast hade han Joel Broda och Matthew Pistilli vid sin sida i förstalinan. Sundström har 17 poäng (7+10) på 38 matcher denna säsongen. I andrakedjan hittar vi John Persson som kamperar ihop med Alan Quine och Andrew Clark. Persson har skrapat ihop 16 poäng (12+4) på sina 37 matcher denna säsongen som även för honom blivit störd av skador.

På backsidan har Scott Mayfield imponerat mest. Han är den enda i laget som spelat samtliga matcher och att han har +7 när många andra ligger på minus är riktigt starkt. Förhoppningsvis kan han ta en plats i nästa års Islanders och fortsätta på samma sätt även på NHL-nivå.

Målvaktssysslan i Sound Tigers denna säsongen har mest varit vigd åt Anders Nilsson. Han hade en stark februariperiod då han vann många matcher åt laget. Detta belönades med ett call up och istället skickades Kevin Poulin ned. Poulin har spelat mycket bra under sin senaste stint men tyvärr har inte laget lyckats offensivt. Så trots att han har överlägset bäst statistik av samtliga målvakter i år så har han ännu inte fått vara med och vinna någon match i år. Ständige backupen Kenny Reiter har gjort det bra när han fått chansen denna säsong. Han har fler vinster än förluster under årets bälte. Parker Milner som signades under sommaren från Boston College har också lyckats vinna ett par matcher även om spelchanserna varit få.

Vi håller tummarna för en stark slutspurt så att slutspelsdrömmen kan hållas vid liv in i det sista.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s