Rekordperiod i Vancouver

Postat: 11 mars, 2014 av Magnus i Matchrapport NHL

win

Mitt i all sorg och bedrövelse över ännu en förlorad säsong kan vi idag åtminstone glädjas över den totala kross som Islanders stod för i nattens sista 20 minuter mot Vancouver. Efter att man gått till pausvila i underläge med 3-0 förväntade vi väl oss mest en transportsträcka fram till ytterligare en förlust. Men något hände tydligen i denna paus för när tredje perioden var över hade vi fått se en av de märkligaste vändningarna på mycket länge. Åtta mål senare stod nämligen Isles som segrare med 7-4.

Med nattens sju mål i den sista perioden tvingas vi därmed skriva om historieböckerna en aning.

  • Islanders tangerade NHL-rekordet för antal mål i en period för ett bortalag.
  • Sju mål i en period på bortaplan är även nytt franchiserekord för Islanders.
  • Bara en gång tidigare i historien har Islanders gjort sju mål. Då spelade vi hemma mot Rangers och datumet var 23:e december 1978.
  • Dessutom tangerade Vancouver rekordet för flest insläppta mål i en period.
  • Islandersspelarna noterade tillsammans totalt 19 poäng i den tredje perioden vilket är nytt franchiserekord för Isles i en period på bortaplan.

Detta var andra gången denna säsongen som Islanders kommit tillbaka och vunnit efter underläge med tre mål. Det skedde även den 29:e december mot Minnesota. Innan dess hade vi slagit nytt NHL-rekord med 380 raka matcher utan vinst efter ett sådant underläge. Nu har man gjort det två gånger på drygt två månader. Det var för övrigt första gången sedan 21:e november 1987 som man, på bortaplan, vände ett tremålsunderläge i den tredje perioden. Den gången var det Philadelphia som stod för motståndet.

Nu återstår 15 matcher och 30 poäng att spela om för Islanders del. Med ett clean sheet kan vi max komma upp i 89 poäng. Detta är såklart lika otroligt i teorin som otillräckligt i praktiken. Columbus och Detroit som just nu slåss om den sista slutspelsplatsen är bägge on pace för 91 poäng och om de misslyckas med detta så står andra lag utanför slutspelsdörren och knackar med liknande trend.

Men det klart, ett försök skadar väl aldrig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s