Amac tradad till Philadelphia

Postat: 4 mars, 2014 av Magnus i Nyheter Islanders
Etiketter:, , , ,

AndyMac6

Alldeles nyss stod det klart att Andrew MacDonald, som blir UFA efter säsongen, tradats iväg till Philadelphia Flyers i utbyte mot ett tredjerundeval i 2014 års draft, ett andrarundeval i 2015 års draft samt farmarlagsspelaren Matt Mangene. ”Amac” som leder hela ligan i blockerade skott joinar därmed Mark Streit som lämnade Islanders i somras samt Bruno Gervais som för närvarande spelar i Philadelphias farmarlag Adirondack Phantoms.

MacDonald kom fram i Islanders under 2009-10 och var då en av få spelare i laget som slutade säsongen med plusstatistik (+4). Tyvärr har ju just den kolumnen blivit en stor besvikelse för Amac i år då han ligger på -19 för närvarande. Dessutom har han haft en tendens till slarvigt spel i egen zon samtidigt som man önskat lite mer av offensiven.

Med tanke på hans utgående kontrakt får man väl ändå säga att vi fick bra betalt och samtidigt hoppas man lite på att detta är en fingervisning om att nya tider väntar i Islanders backuppsättning. Kanske blir det Matt Donovan som ersätter på kort sikt även om jag personligen hoppas att Scott Mayfield får lite istid i NHL under de sista omgångarna.

Vi tackar Amac för allt han gjort för Islanders. Hans hjärta för laget och uppoffrande spel kan ingen ta ifrån honom även om detta miljöombyte förmodligen kommer göra honom gott.

Annonser
kommentarer
  1. Fredrik Nordgren skriver:

    Bra summering Magnus! Vi fick även RW Mangene av Flyers som får anmäla sig till BST på momangen 🙂

  2. Magnus skriver:

    Ja, såg det precis och artikeln är nu uppdaterad 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s