OS-kollen: Åttondelsfinal

Postat: 18 februari, 2014 av Magnus i Nyheter Islanders
Etiketter:, , , ,

os3

Idag var det vinna eller försvinna för Österrike med Michael Grabner och Thomas Vanek i laget. För motståndet stod Anze Kopitars Slovenien och det var just Kopitar som visade vägen i den första perioden med sitt ledningsmål fram till 1-0. Österrike som svarade för en stark insats mot Norge i sista gruppspelsmatchen stod inte att känna igen och in i periodvilan var ställningen 2-0 efter mål av Jan Urbas.

Slovenien kontrollerade även resten av matchen och till slut skrevs siffrorna till 4-0. Till kvartsfinalen mot Tre Kronor gick därmed Kopitar & co. medan Grabner och Vanek får återvända till New York. Grabner hade ju personligen en riktigt bra turnering och han leder fortfarande målligan med sina fem fullträffar. Vanek däremot visade prov på samma loja attityd som han gjort under hela säsongen. Har man då ingen Tavares eller Okposo bredvid sig så blir detta extra tydligt och frågan är egentligen hur högt hans värde är inför trade deadline. Om scouterna i NHL har koll på Vaneks mediokra spel i egen zon, hans loja skridskoåkning samt allmänt taskiga attityd så har jag svårt att se en riktig huggsexa för hans signatur. Men jag kan ju ha fel såklart.

Nu hoppas vi lite extra på Tavares i resten av OS. Hoppas hans speltid ökar nu när slutspelet sätter igång för Kanadas del. Motståndet blir Schweiz eller Lettland och min gissning är att Schweiz går vidare från det mötet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s