OS-kollen: Dag 3

Postat: 16 februari, 2014 av Magnus i Nyheter Islanders
Etiketter:, , , , ,

os2

Idag avgjordes grupp B och samtidigt bestämdes det hur slutspelet kommer spelas. Österrike slog tillbaka Norge med 3-1 och Michael Grabner var segerorganisatör med två mål och en assist. Österrike gick ifrån tidigt i den första perioden genom två snabba mål. Först tryckte Grabner in pucken efter en fin passning av förre Islandersspelaren Thomas Pöck. Lite senare passade han fram Thomas Raffl till tvåan och resultatet som stod sig en bit in i den andra perioden kändes rättvist. Norge reducerade dock inför den tredje och väl där tog norrmännen över spelet i jakten på en kvittering. Men Österrike höll undan och i slutminuterna kontrade Grabner in slutresultatet genom att finta upp norrbaggarnas keeper, Lars Haugen, upp på läktaren.

Ikväll var det Kanadas tur att avsluta gruppspelet med match mot Finland. John Tavares fanns på isen när Kanada tog ledningen i powerplay genom Drew Doughty, en ledning som stod sig ända till slutet av den andra perioden då Finland kvitterade. En mållös tredjeperiod ledde till förlängning och då slog åter Doughty till med ett segermål. Tavares fanns ännu en gång på isen men inga poäng denna kväll heller för JT.

I åttondelsfinalen spelar nu Österrike mot Slovenien och vinnaren i den matchen spelar kvartsfinal mot Tre Kronor. Kanada spelar kvartsfinal mot segraren i mötet mellan Schweiz och Lettland.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s