OS-kollen: Inför Grupp B

Postat: 10 februari, 2014 av Magnus i Nyheter Islanders
Etiketter:, , , , , , ,

 jt

Islanders fick till slut tre deltagare i årets OS-turnering i Sotchi. John Tavares representerar sitt Kanada medan Michael Grabner och Thomas Vanek ikläder sig Österrikes rödvita tröja. Lubomir Visnovsky var uttagen till Slovakiens trupp men fick spelförbud från Isles då han ännu inte anses helt frisk, något som kan förefalla lite märkligt då han redan spelat sex matcher efter skadefrånvaron samt dessutom noterat ett mål i den senaste matchen före OS. Inte illa för en halvskadad spelare.

Desto enklare blev det ur Islanderssynpunkt att följa turneringen då vi endast behöver koncentrera oss på en grupp. Både Kanada och Österrike lirar nämligen i Grupp B som inleds på torsdag. För Kanada handlar det mera om en transportsträcka till slutspelet medan Österrike kommer behöva överträffa sig själva för att ta sig vidare till playoff. Förutsättningarna är sådana att gruppvinnarna samt bästa tvåan tar sig vidare till kvartsfinal. Dessutom möts de övriga lagen i ett kval till de fyra sista kvartsfinalplatserna.

Bägge lagen inleder som sagt turneringen på torsdag och först ut är Österrike som möter Finland med matchstart redan klockan 09:00 svensk tid. I Österrike hittar vi dessutom gamle Islandersbacken Thomas Pöck och Michael Raffl från Philadelphia Flyers. Men i övrigt är laget på pappret relativt svagt och man kommer förmodligen få kämpa mot Norge för att undvika sistaplatsen i gruppen.

Just Norge är Kanadas första motstånd på vägen till kvartsfinal. Matchen startar klockan 18:00 svensk tid. John Tavares har sedan tidigare accepterat att spela winger men exakt hur kedjorna kommer se ut är fortfarande något oklart. De senaste rapporterna säger att han får Anaheim Ducks bägge spelare Ryan Getzlaf och Corey Perry till kedjekamrater. Frågan är om han får speltid i powerplay, en spelform han ju behärskar bättre än många andra. Även i Kanadas special teams är ju konkurrensen stenhård så det återstår ju att se.

Vi återkommer med fler uppdateringar allt eftersom matcherna spelas i turneringen. Letar ni förresten efter nyheter om Tre Kronor under OS lär ni hitta detta överallt förutom just här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s