Magisk stämning trots ofattbart domslut

Postat: 26 januari, 2014 av Magnus i Matchrapport NHL
CIMG2965

Ståendes fr.v: Linus, Filip, Fredrik N, Johan, Fredrik W, David, Mattias
Sittandes fr.v: Benny, Magnus

Nyligen hemkommen från Stockholmsäventyret sitter jag nu här och försöker samla alla tankar kring helgen.

Vår första officiella supporterträff blev en succé på många plan. Aldrig förr har väl så många svenska Islandersfans befunnit sig på så få kvadratmeter samtidigt. Humöret var på topp redan från start och trots att det, för många, var första gången man träffades så kände man igen de flesta från sociala medier.

Efter utdelning av ett enkelt programblad följt av en skål för oss och för laget började vi snacka minnen och anekdoter kring Islanders över en bit mat.

Tiden flög fram och plötsligt var klockan 19, dvs matchstart. En besviken suck drogs av den samlade skaran när vi möttes av hemmalagets svarta tredjetröjor. Men snart fick vi vråla av lycka när Vanek satte matchens första mål och en förbannelse var bruten då vi i höstens lilla Göteborgsträff inte fick tillfälle att jubla en enda gång. När sedan Okposo tryckte in 2-0 via köksvägen började en del av oss bli nervösa. ”Islanders kan ju inte hålla en ledning”, hette det med all rätta.

För precis som varningsklockorna klämtade om tappade vi ledningen efter två mål av Tarasenko och plötsligt började nagelbitandet igen. Men Isles tog tillbaka ledningen med matchens vackraste mål, McDonald till Martin och boom! Taket på O’Leary’s lyfte sig återigen.

Tredje perioden blev en aning avslagen och tiden rann iväg. När Blues plockade målvakten kändes det som att vi kanske skulle greja detta. Men ett misstag av Regin som istället för att bara lyfta ut pucken i mittzon försökte pricka det tomma målet utan framgång, något som ledde till icing, skulle visa sig ödesdigert. Blues fick tag i pucken och kvitterade med under halvminuten kvar. Luften gick ur sällskapet och för första gången denna kväll sjönk stämningen en smula.

När Vanek sedan tryckte in 4-3 i OT utbröt nytt vilt jubel och high fives flög genom lokalen. Videogranskning meddelades och vi skrattade alla åt det. Varför skulle dom ringa på det målet, det var ju ett solklart mål. Sedan hände det ofattbara. Torontos ”war room” såg något som ingen annan såg. En sparkrörelse av Vanek trots att skridskon aldrig lämnade isen. Vi var alla chockade och undrade om detta var ett dåligt skämt. Man satt nästan och väntade på att de skulle ändra domslutet igen till mål, för det var det ju.

Men istället blev det straffläggning och när inte Frans DBoJ lyckas så är nästan förlusten automatiskt ett faktum.

Hela gänget kände sig lite bestulna på både poäng och energi. Men ett par gruppfoton senare så var det bara glada miner igen. Nya band har knutits och gruppen som redan varit tight på nätet kom ännu närmare varandra i helgen. Så var känslan hos undertecknad i alla fall.

Avslutar med lite bilder från kvällen. Ser redan fram emot nästa träff.

CIMG2951

David och Benny

CIMG2952

Fille

Fredrik och Linus

Fredrik N och Linus

Fredrik W

Fredrik W

Mattias

Mattias

Chara och Westfall

Chara och Westfall

hela gänget

hela gänget

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonser
kommentarer
 1. Fredrik Nordgren skriver:

  Väl sammanfattat! Även jag längtar till nästa sittning med ”The orange/white/blue fans from Sweden! Tack än en gång för ett kanon arrangemang!
  // Lets go Islanders!

 2. Magnus skriver:

  Tack själv Fredrik! Du bokade ju bordet 🙂 LGI!

 3. Filip skriver:

  Du och Fredrik ska ha en STOR eloge för allt fixande!
  Synd med förlust men nästa gång då jävlar 😉

 4. Magnus skriver:

  Nästa gång sitter jag gärna bredvid er, Filip och Fredrik N. Tyvärr hann jag inte prata så mycket med er som jag hade velat. Men det löser vi nästa gång som sagt. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s