Innan New York Islanders kom till Pepsi Center på besök hade Colorado Avalanches väldigt bra statisk på hemmaplan mot lag från Metropolitan Division. Avs hade nämligen inte förlorat mot lag från Metropolitan Division i Pepsi Center utan hade vunnit samtliga 4 matcher mot; Carolina, Washington, Columbus och Philadelphia. Den enda förlusten mot lag från Metropolitan Division kom på bortaplan mot Carolina Hurricanes. Colorado Avalanches hade för övrigt bara förlorat en enda match mot lag från hela East (östra konferensen) i Pepsi Center och det var Florida Panthers som vann med 4-1 den 16’e november 2013. Colorado Avalanches statistik mot lag från East var innan matchen mot Isles; 11-3-0. Efter Islanders fina seger med 2-1 på övertid blir den statistiken; 11-3-1.
*****
Segern innebär att Isles som tidigare under säsongen hade 10 raka matcher på bortais utan seger nu är stekheta och har 6 raka segermatcher på bortais.
*****
Matchhjältar för Isles är framförallt Kevin Poulin och Michael Grabner. Kevin Poulin räddar 30 av 31 skott och får därmed en räddningsprocent på 96,8 % och Michael Grabner avgör matchen, nästintill på egen hand, på övertid.
*****
Första och nästan hela andra perioden präglades av en sömnig match. Då mindre än 2 minuter återstod av den andra perioden bröt Avs ett Isles uppspel och rookien och förra årets draftetta, Nathan MacKinnon, kunde enkelt skrinna ifrån Islesbacken, Matt Donovan och skjuta in 1-0.
*****
4:28 in i tredje perioden står Brock Nelson för ett fint arbete i offensiv zon. Trots att han tappar balansen lyckas han hålla kvar pucken i offensiv zon och Frans Nielsen kan slå in pucken mot mål, Thomas Hickey som följt med upp i anfallet når inte pucken som istället glider fram till Brock Nelson som prickskjuter in 1-1. Knäpptyst i Pepsi Center.
*****
Kevin Poulin kanonräddar ett friläge då Cody McLeod hade lyckats bryta en Islespass. Isles lyckades också skaka fram en bra chans men Tavares trippades precis i det tillfället då han skulle lägga in pucken i mål. Med 1,4 sekunder kvar av ordinarie tid försökte Isles avgöra genom att plocka ut Poulin för att få ett övertag, då tekningen var i offensiv zon, men av det blev det inget.
*****
Dryga minuten in i övertidsperioden skickar Isles ut pucken ur egen zon och den studsar fram till Michael Grabner som blir helt fri på kanten. Grabner får emellertid inte kontroll på pucken förrän den studsat ner i sarghörnet på andra sidan, Grabner väljer då att båga in på klassisk innebandymanér och lägger in pucken bakom Semyon Varlamov i Colorados mål.
*****
Ingen ur förstakedjan stod för någon poäng i matchen och det innebär att Thomas Vaneks poängsvit stannar på poäng i 10 raka matcher och John Tavares poängsvit stannar på poäng i 7 raka matcher. Men vad gör väl det en natt som denna?
*****
Rookiebacken i Isles, Calvin de Haan, gjorde en assist i matchen och har nu gjort poäng i tre raka matcher, 1+3. Oerhört kul för de Haan som även får mycket beröm av expertkommentatorer och andra tyck-tillare på podcaster och dylikt. Även här skall han få beröm för sitt fina och lugna försvarsspel samt oerhört fina blick för spelet då han kommer ur egen zon och letar fina uppspel.
*****
Isles tre stjärnor:
1. Kevin Poulin
2. Michael Grabner
3. Calvin de Haan
*****
Nu återstår det 4 matcher på den 6 matcher långa roadtrip som Isles för tillfället genomför. Härnäst väntar Dallas Stars i American Airlines Center klockan 00.00 svensk tid på natten mellan söndag-måndag (12/1). Senast lagen möttes vann Isles med 7-3 i Nassau Veterans Memorial Coliseum. Ryan Strome gjorde sitt första NHL-mål, John Tavares gjorde hattrick och två assist och Calvin de Haan gjorde sin första NHL-poäng.
*****
Förhoppningsvis kan Isleslirarna spinna vidare på det nyvunna självförtroendet och haka på de övriga lagen i Metropolitan Division. Det är enbart 9 poäng upp till andraplatsen i divisionen.
*****
A SHIFT IN POWER!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s