Näst sista dansen 2013

Postat: 29 december, 2013 av Knappen i Införrapport, Live blogg:
Etiketter:, , , , , , , ,

Okposo8

New York Islanders gästar inatt St. Paul, Minnesota, där Minnesota Wild står för motståndet. Det är årets näst sista match för Isles. Kort lägeskoll kring Wild gör gällande att de på de senaste tio matcherna har (tro det eller ej) en sämre form än Isles. Wild har 3-7-0 på de tio senaste medan Isles har 3-5-2. Emellertid skall tilläggas att Wild har spelat åtta av de tio senaste matcherna på bortais. Wild är emellertid mycket tunga att möta i Xcel Energy Center. Denna säsong är Wilds hemmastatistik 14-3-2 i nuläget, så det är förståligt att Wild flaggar för ”Home Sweet Home” på sin hemsida inför nattens match. Isles är i nuläget NHL:s näst sämsta lag om man kikar på poängen och således är deras bortastatistik riktigt dyster, 6-13-0. Så det är ju egentligen ingenting som tyder på annat än en simpel Wild-seger.

*****

Lite annan kuriosa:
* Kyle Okposo är född i St. Paul. Så han torde väl kunna räkna med några familjära ansikten på läktaren som är där för att stötta honom i nattens match. Okposo är också den spelare i Isles som är hetast för tillfället.
* Kapten John Tavares, som saknades senast för första gången på nästan 3 år och efter 246 raka NHL-framträdanden, är tillbaka och spelar inatt. Förhoppningsvis är han riktigt spelsugen.
* Cal Clutterbuck som kom från just Minnesota Wild i somras möter alltså sina gamla lagkamrater för första gången. Förhoppningsvis kan detta göra att han trycker till lite extra både i tacklingar och avslut.
* Nino Niederreiter som gick i motsatt håll från Isles till Wild i Clutterbuck-traden möter sina gamla ”lagkamrater”. Nino som själv ville bort redan innan han stod för ett lyckat VM torde kanske få ett par extra tryckare av låt säga Matt Martin. I Wild har han i vart fall producerat litegrann. 17 poäng på 40 matcher fördelat på 6 mål och 11 assist.
* Michael Grabner och Josh Bailey saknas i nattens match. De är enligt coach Cappy ”Day to Day”. Grabner på grund av sjukdom och Bailey på grund av överkroppsskada.

*****

Klockan 02.05 i natt kör det igång och jag vill verkligen inte tippa, utan för egen del räcker det om Isles går på mål och skapar chanser, istället för att böka runt och ”kämpa” i sarghörnen. Oerhört tråkigt att se på. Poäng ses således som en bonus.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s