Den stora skillnaden

Postat: 21 december, 2013 av Magnus i Krönika, Okategoriserade
Etiketter:, , , , ,

Grabs10

I natt fick vi äntligen åter jubla efter 60 minuters spel. Inte sedan tidigt i november har vi undvikit att dela med oss av poängen men när vi nu lyckades vinna efter full tid igen så var det mot Rangers i Madison Square Garden vilket såklart känns extra skönt.

Jag funderar idag på vad som gjorde att vi lyckades vinna just i natt och här är lite av vad jag kom fram till.

  • Den allra största faktorn till segern som jag ser det var att spelare som tidigare säsonger bidragit med offensiva hot men som i år varit väldigt ljumna klev fram och visade vad de egentligen kan. Givetvis pratar jag främst om Michael Grabner som kanske gjorde sin bästa match för säsongen.
  • Försvarsspelet såg stundtals riktigt bra ut även om det fortfarande har sina svackor i matcherna. Tror ärligt talat att Nabbys återkomst betyder allt i det här fallet. Hans lugn i kassen och hans ledarroll i omklädningsrummet behövs för att gjuta mod i vårt unga försvar.
  • Apropå försvaret, gjorde Calvin de Haan sin bästa match i Islanderströjan i natt? Såg knappt några misstag från hans sida.
  • De nyckelsekvenser i matchen som gjorde att det vägde över till vår fördel till slut är såklart Brian Straits viktiga kvittering i slutet av andra perioden, för övrigt Straits första kasse i NHL, assisterad av Ryan Strome som därmed gjorde sin första pinne i samma liga. Sedan game winnern av Vanek som är giftig i powerplay. Fin känsla i samband med målet att styra in den pucken.
  • Fick nästan lite SC ’94-vibbar när Rangers gjorde 3-2. Först Grabners friläge där han träffade ribban och sekunderna senare mål av hemmalaget. Precis som mellan Vancouver och Rangers i den avgörande SC-finalen 1994.

Nu vänder det. Eller vad tror ni?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s