vsBOS4

Vilken helg vi har fått uppleva! Två segrar för Islanders, två vinster för Sound Tigers och dessutom två triumfer för Stockton Thunder. Maximal utdelning alltså och helt plötsligt känns mörkret oerhört långt borta. Det svänger fort ibland.

Om Stockton har jag inte så mycket att tillägga mer än att laget ligger på andra plats i sin division och av de intressanta namnen så snittar Kirill Kabanov en poäng per match och holländske backen Mike Dalhuisen ligger också bra till poängmässigt. Det var dock Mike Keenan som blev första call up när Bridgeport behövde förstärkning i försvaret.

Appropå Sound Tigers, efter sju sorger och åtta bedrövelser fick man äntligen till det i helgen. Först blev det storseger mot Worcester och sedan även straffvinst mot Norfolk. Sex poäng från Ryan Stromes klubba i helgen och med sina 14 poäng den här säsongen ligger han på andraplats bland rookies i AHL. Anders Nilsson vaktade kassen i bägge vinsterna och förhoppningsvis växer nu självförtroendet hos den reslige norrlänningen.

Nilssons tandem från förra året Kevin Poulin fick äntligen en efterlängtad och välförtjänt seger i lördagens match mot Boston Bruins. Poulin har ju fått väldigt sparsamt med istid och när han väl fått chansen har oturliga puckstudsar aldrig riktigt givit honom chansen. Men nu gick det alltså vägen och det var ett märkbart tamt Bruins som föll mot ett Islanders som kontrollerade händelserna i mångt och mycket. Thomas Vanek fick även spräckt sin målnolla i Islanderströjan på en utsökt passning av Kyle Okposo. Österrikaren visade där prov på sin snabba release som förhoppningsvis kommer skörda framgångar i vinter. Tyvärr tycker jag att Tavares fortfarande är den som har haft svårast att anpassa sig till den nya kedjeformationen. När det väl lossnar även för JT kan detta bli riktigt roligt.

Hela denna solskenshelg kunde dock ha startat i moll när Ottawa hade Islanders mot repen. Men vi reste oss på nio och kom tillbaka två gånger från tvåmålsunderlägen innan segern fullbordades på straffar. Att Frans Nielsen fick göra sitt första straffmål för säsongen kan betyda väldigt mycket även för framtida straffavgöranden. Denna gång blev det ingen berömd backhand från danskens sida vilket kan ha lurat Robin Lehner i Sens kasse. Lehner som ännu inte vunnit ett straffavgörande var annars duktig och överglänste Nabby under stora delar av matchen. Men när det behövdes som mest klev vår ryske veteran fram och hittade storspelet vilket såklart var väldigt starkt.

Nu väntar en veckas road trip med fyra bortamatcher och egentligen känns detta inte speciellt oroande eftersom spelet oftast fungerat bättre på bortais så här långt. Ändå lär det bli en hel del nagelbitande då tre av matcherna är mot Metropolitanmotstånd. Att det dessutom är mot samtliga nya lag i divisionen, Washington, Carolina och Columbus gör ju att osäkerheten är något större då kollen på dessa lag är något sämre än på övriga i gamla Atlantic.

Capitals har fått upp ångan och vinner det mesta just nu, både med och utan Ovechkin. Canes går åt motsatt håll då man har problem på målvaktssidan med skador på både Ward och Khudobin. Jackets varnade jag lite för innan säsongen men man har inte riktigt levt upp till förväntningarna hittills. På söndag avslutas road trippen med match i Montreal. Jag hoppas på minst fyra pinnar under veckan där kanske segrar mot Carolina och Columbus ligger närmast till hands. Men å andra sidan har vi ju haft ett bättre facit mot topplag som Pittsburgh och Boston än mot de sämre lagen så kanske blir det precis tvärtom.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s