Bye bye Goalson, hej hej Vanek!

Postat: 28 oktober, 2013 av Magnus i Krönika
Etiketter:, , , , , , ,

Moulson6

Efter en berg-o-dalbanehelg med först segern borta mot Pittsburgh och sedan hemmaförlusten mot Philly var man ändå på något sätt känslomässigt break even. Jag hade nog personligen räknat med förlust mot Pens och vinst mot Flyers så egentligen gick mina förväntningar på ett ut.

Men så i natt kom nästa känslomässiga nyhet. Matt Moulson lämnar Long Island för Buffalo och åt motsatt håll går Thomas Vanek. Fair enough om det inte hade varit för att Sabres dessutom belönades med Islanders förstarundeval 2014 och andrarundevalet 2015. Väldigt dyrt i mina öron men jag hade kanske kunnat köpa det hela om även Miller/Nabokov funnits med i paketet.

Vi måste nog ändå vara ärliga och inse att Moulson förmodligen hade varit svår att behålla ändå runt trade deadline då hans kontrakt löper ut efter säsongen. Detsamma gäller ju Vanek och att Snow agerar så här tidigt på säsongen innebär ju att österrikaren känns lite mer än en rental, likt Ryan Smyth var. Kan Islanders göra bra ifrån sig och gå långt i ett eventuellt slutspel så gissar jag att Vanek kan tänka sig en fortsättning på Long Island, förutsatt att han trivs i laget då.

ThomasVanek

Jag tycker även det skall bli intressant att se hur Moulson kommer klara sig i en omgivning utan Tavares vid sin sida. De gånger de varit separerade i Islanders har hans spel inte riktigt varit på topp.

Måste också belysa morgondagens heta drabbning, årets första derby mot ärkerivalen från Manhattan som jag inte ens vill skriva i skrift. De lyckades ju på något mirakulöst sätt besegra Detroit härom natten och likt Philadelphia fick man alltså en efterlängtad seger strax före mötet med oss. Men bara för detta skall vi inte måla fan på väggen utan helt enkelt avfärda denna tvåpoängare som en ytterst tillfällig trend. Den kommer alltså brytas i morgon när Islanders verkligen får en chans att tända till igen. Henrik Lundqvist ryktas vara tillbaka till sitt lags hemmadebut i natt mot Montreal Canadiens. Frågan är om man kommer lira Lunkan back-2-back så han står även mot oss men när man tittar på vilka som backar upp honom så inser man att det kommer bli Lundqvist även mot oss.

Annonser
kommentarer
 1. Fredrik Nordgren skriver:

  Bra artikel Magnus! Måste säga att jag är positiv till denna trade! M.M i all ära men Vanek är en så mycket mer komplett spelare och inte lika beroende av omgivningen! Fatta linan Okposo-Tavares-Vanek! I mitt tycken en av ligans bästa kjedjor! Hoppas de kan signa honom på låt säga 3-4 år så det blir kontinuitet! Draftvalen är ju småjobbiga att bli av med, men vi har ju å andra sidan inte riktigt lyckats med våra drafter ( förutom J.T) . Hoppas Vanek blir spelklar fort så Lunkan får det hett imorgon med skiten från Manhattan! Lets go Islanders!

 2. Magistern skriver:

  Håller med Fredrik. Detta blir bra, det är jag säker på. Snow har nog en räv bakom örat kring denna trade och Vanek är hur man än vänder och vrider på det ett bättre tradebyte framåt trade-deadline och kanske är det då fokus på att skaffa en ruggig back? En risk helt klart, men möjligheterna runt detta är emellertid stora. Grabner skall ej lira tredjelina och därför kan man om man väljer att trada Vanek mot en bra back topp 2 kanske ändå ha bra ordning på offensiven om man väljer att skeppa Vanek. Som sagt. Många möjligheter ser i vart fall jag.

 3. High Mill skriver:

  Är precis som övriga positiv till den här traden. Gillar Moulson på alla sätt men tror och hoppas att Vanek har ytterligare en dimension. Går bara att spekulera i om det är rätt, men jag gillar ambitionen att ta det hela ytterligare ett steg.

  Som magistern skriver så finns kanske en djupare tanke bakom och det är väl gott så.

  Ser fram emot att stiga upp i natt och se debuten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s