Martinek

För andra säsongen i rad har Islanders valt att signa Radek Martinek på ett år. Senast skrev Martinek på en vecka innan lockouten tog slut, denna gång skriver han alltså på tre veckor in på säsongen. Säga vad man vill om Martinek men han har alltid haft ett stort hjärta för Islanders och problemet har väl istället alltid handlat om skador för tjecken. Totalt har det blivit 20 matcher för Radek under de två senaste säsongerna och vi får väl se hur mycket spel det blir för hans del i år. Lite synd kan jag tycka det är då jag hellre hade sett någon av backarna i Bridgeport få chansen. Både Calvin de Haan och Aaron Ness har ju stått och stampat i dörröppningen ett bra tag nu utan att bli riktigt insläppta och frågan är väl när eller om de någonsin kommer få chansen. Dessutom börjar Andrey Pedan och Scott Mayfield spela in sig i systemet vilket trissar upp konkurrensen ännu mer. Men vi ger väl Martinek ett par matcher innan vi avfärdar eller hyllar honom.

En poäng blev det i tisdagens match mot Vancouver. Frans Nielsen blev poängräddare genom att befinna sig på rätt ställe när klockan tickade ner mot minuten kvar att spela. Offensivt känns det inte lika oroligt som defensivt. Nielsen parkerar faktiskt på en sjätteplats i NHL’s poängliga med sina 11 poäng. Hur länge stannar han där? Tavares har också 11 poäng och med två så produktiva centrar känns i alla fall de två topplinorna untouchable. Detta speciellt efter att Moulson åter tagit plats på vänstervingen bredvid Tavares och deras samarbete kulminerar oftast i powerplay där de är dödligt giftiga. Moulson är glödhet och har fem poäng på sina två senaste matcher.

Just Islanders powerplay har kommit igång bra nu och trots att Visnovsky saknades mot Canucks så var man ständigt farliga i denna spelform, med två mål som utdelning. Bakåt är det däremot värre. Nabby har efter en inspirerande säsongsinledning sett ihålig ut på sistone och det syns klart och tydligt att han behöver avlastning. Att Kevin Poulin endast spelat en match såhär långt är egentligen en gåta. Hans insats mot Chicago var inte heller dålig så vad skälet är till den uteblivna speltiden vet nog bara Capuano själv.

Nu väntar back-2-back i hatmöten till helgen. Först bortamatch på fredag mot Pittsburgh som vi ju mötte i slutspelet senast och som vi aldrig gillar att förlora mot. Kanske blir matcherna mot Penguins något mindre irriterade i år då vi äntligen slipper psychot Matt Cooke. På lördag kommer sedan minst lika jobbiga Philadelphia Flyers på besök i Nassau Coliseum. Det gäller ju verkligen för Islanders att utnyttja Flyers usla start och självförtroende innan det vänder för dom. Coachbytet i Philly har inte betytt någon förbättring och laget måste snart börja vinna om det inte ska bli en bottenplacering i år.

Matchen mot Philadelphia är också den sista innan vi ställer om klockan till vintertid och det blir ett par matcher med matchstart 00:00 innan amerikanarna följer efter en vecka senare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s