locker

Jag kommer här och nu introducera mitt nya koncept runt bloggen.

Från och med nu kommer mina kommande blogginlägg inte längre vara av matchreferatstyp utan istället kommer jag skriva om mina egna tankar och funderingar kring laget, nyheter inom organisationen samt kortfattade rapporter om vad som händer och sker i AHL respektive ECHL. Givetvis kommer jag beröra vissa matcher och matchhändelser ändå men inte längre lika detaljerat kring mål och målskyttar. Detta går ändå att läsa om på så många ställen, till exempel Islanders officiella hemsida eller på någon av de stora nyhetssajterna som följer NHL-hockeyn. Denna förändring i bloggandet beror främst på tidsbrist men även det faktum att jag uppfattat intresset vara större bland er läsare för just mina egna tankar istället för rena matchreferat.

Med detta sagt vill jag börja dagens bloggande med att titta till premiären för ECHL och vårt farmarlag Stockton Thunder som var i helgen. Det blev en förkrossande seger med 5-0 över Colorado Eagles och bland målskyttarna hittar vi Kirill Kabanov som ju fick lämna Bridgeport för någon vecka sedan. Om ryssen kommer tillbaka till AHL är enbart upp till honom själv. Vill han dit kommer han nå dit. Så bra är han, när han vill. Noterar även att ett gammalt Islandersdraftval som kommit lite på glid inleder säsongen i Stockton, nämligen Corey Trivino. Trivino spåddes en lysande framtid efter bra spel i Boston U. och draftades av Islanders i andra rundan 2008, samma år som vi draftade Josh Bailey. Men Trivino hamnade i trubbel med rättvisan då han anklagades för våldtäktsförsök på skolan och fick omedelbart sparken från sitt collegelag. Efter sin proffsdebut i Florida Everblades förra säsongen har han alltså bytt ECHL-lag till i år och om det är en slump att det blev just Islanders farmarlag återstår fortfarande att spekulera i.

Brock Nelson får äntligen spela hockey igen. Efter ett par matcher på läktaren packade han trunken och tog båten över sundet till Bridgeport där han i natt var med och bidrog till en poäng mot Binghamton. En assist blev det för Nelson som dock fick fart på Ryan Strome vars poängskörd hittills lämnat mer att önska. Tre poäng blev det från Stromes klubba, precis som för John Persson och Johan Sundström då laget ändå fick se sig besegrat med 6-5 efter förlängning.

Islanders då. Ja, vad skall man säga efter 3-4 mot Carolina? En relativt svag insats kryddades på slutet av ett desperat jagande vilket också resulterade i två mål. Man önskar ju verkligen att laget kunde känna denna vilja redan från första nedsläpp. Vi såg ju att när vi tryckte gasen i botten så kom också utdelningen. Att Capuano valde att återgå till sina ursprungsformationer mot slutet var kanske också en fingervisning om vad som komma skall. Back to basics kanske?

Många röster har höjts om vårt svaga försvarsspel och ojämnheten är kanske den största akilleshälen i försvaret. Ena matchen glänser ett par spelare för att andra matchen lira knattehockey. Kanske borde man byta backpar för att hitta den rätta kemin. Man borde åtminstone prova. Idag sattes ju Lubomir Visnovsky upp på IR så kanske blir det därför ett naturligt drag att byta backpar.

Michael Grabner kommer höras angående sin huvudtackling på Carolinas Nathan Gerbe. Tacklingen skedde tidigt i första perioden och renderade inte i utvisning vid tacklingstillfället. Gerbe spelade dessutom vidare utan bekymmer. Nu vill dock ligan ändå höra Grabs om en ”illegal check to the head”. Återstår att se vad resultatet av detta blir i slutändan.

Hoppas ni gillar mitt nya upplägg. Annars får ni helt enkelt bara gilla läget! 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s