Islanders på rätt spår

Postat: 18 oktober, 2013 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , ,

vsEDM

Äntligen lyckades Islanders försvara en ledning i sista perioden. En av lagets akilleshälar har ju annars varit att man just tappat ledningar under de sista 20 minuterna av matcherna. Men i natt mot Edmonton Oilers höll man undan och lyckades knipa bägge pinnarna efter 3-2 och hållen nolla i tredje perioden.

Den stora snackisen efter matchen blev annars Taylor Halls bägge mål som han gjorde i den första perioden med endast åtta sekunders mellanrum. Detta betydde ett nytt Edmontonrekord för två mål av samma spelare, det tidigare hölls såklart av ”the great one” Wayne Gretzky som 1981 gjorde samma bedrift fast då med nio sekunders intervall. Halls mål betydde 1-1 och 2-1 och vände kvickt på handlingarna. Dessförinnan hade Josh Bailey givit Islanders ledningen med en one-timer från högra tekningscirkeln.

I den andra perioden öka Isles på trycket och kvitteringen kom relativt tidigt i powerplay då det var Kyle Okposos tur att med ett direktskott utnyttja Oilers usla boxplaystatistik. Med minuten kvar av perioden klev kapten John Tavares fram och tryckte in 3-2 efter passning från Okposo.

Ledningen i periodvilan kändes rättvis men man var som sagt ändå lite nervös med tanke på Islanders tveksamma tredjeperioder. Men denna gång var det aldrig någon fara på taket då hemmalaget kontrollerade händelserna relativt enkelt sista 20. Oilers slutforcering kom dessutom helt av sig då man drog på sig en utvisning under matchens sista två minuter.

Coach Jack Capuano var nöjd efter matchen och ansåg att det är spel som i natt som kommer krävas för att ta ytterligare segrar på vägen mot slutspel. Hårt jobb, fysiskt spel och stabil defensiv var nycklarna till nattens vinst och nu hoppas vi på upprepning mot Carolina Hurricanes på lördag. Matchen spelas på Long Island med matchstart 01:00 svensk tid.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Josh Bailey (Travis Hamonic, Pierre-Marc Bouchard) 9:59
  • 1-1 Taylor Hall (Justin Schultz, Mark Arcobello) 15:52
  • 1-2 Taylor Hall (Mark Arcobello, Jordan Eberle) 16:00 
  • 2-2 Kyle Okposo (Matt Moulson, John Tavares) 24:54 PP
  • 3-2 John Tavares (Kyle Okposo, Michael Grabner) 38:53
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s