vsCHI

Det var reservmålvakternas afton när Islanders var på besök i Chicago i natt för match mot Blackhawks. Kevin Poulin i Islanders och Nikolai Kabibulin hos hemmalaget gjorde bägge säsongsdebut. Dessutom gjorde Cal Clutterbuck detsamma då han var tillbaka efter skada och Brock Nelson var den som fick lämna plats åt tuffe Clutterbuck. Matt Moulson fick ila för att hinna till matchstart då han tidigare under dagen blivit pappa för andra gången åt en son som ska heta George Alexander.

Hawks som kom från en smärtsam förlust senast tog kommandot i inledningen av matchen och 1-0 signerades svenskarna Niklas Hjalmarsson som stod för den delikata passningen till målskytten Joakim Nordström. Poulin gjorde allt i sin makt för att rädda men trots att han gick ner i split räckte detta inte till. Med fyra minuter kvar av perioden kom 2-0. Hemmalaget såg ut att spela i numerärt överläge men så var inte fallet. Ett backskott missade mål men studsade i sargen och ut på andra sidan kassen där Jonathan Toews drog till på direkten förbi en kastandes Poulin.

Islanders såg inte ut att få någonting gratis i denna match men så plötsligt fick man det. På en kontring efter slarvig Chicagopassning kunde Michael Grabner hitta Josh Bailey i slottet och det var plötsligt reducerat med 54 sekunder kvar av perioden. Med f e m sekunder kvar kvitterade dessutom Islanders efter hårt jobb i anfallszon. John Tavares hittade Kyle Okposo framför mål som snyggt stoppade pucken med skridskon och sedan vispade in en backhand bakom Khabibulin. Med denna forcering i ryggen hoppades vi på en fortsatt optimistisk offensiv till den andra perioden.

Men istället var det åter Chicago som utnyttjade en alldeles för svag retur från Poulin och Michal Handzus vräkte in returen framför mål. Detta kom att bli matchens sista mål och i ärlighetens namn var det nog Blackhawks som hade de bästa chanserna till fler mål efter detta. Frånsett en stark slutforcering av Islanders så hade man inte några riktigt dunderheta målchanser.

Trots förlust letar vi efter de små glädjeämnena i matchen. Poulin var betydligt mer stabil än vi minns honom som. Han har slipat bort en hel del flaxighet och stod upp betydligt mer än tidigare. Kyle Okposos mål väcker hopp om att han kan vara på gång igen. En Okposo i form är en tveklöst bättre spelare än när han är som sämst, verkligen som två olika spelare. Till matchen mot Nashville i natt hoppas jag få se Pierre-Marc Bouchard på läktaren och Nelson tillbaka då nyförvärvet från Minnesota inte har övertygat såhär långt.

Matchen mot Predators startar klockan 02:00 svensk tid.

MÅLSKYTTAR:

  • 1-0 Joakim Nordström (Niklas Hjalmarsson) 9:32
  • 2-0 Jonathan Toews (Duncan Keith, Brent Seabrook 16:05
  • 2-1 Josh Bailey (Michael Grabner) 19:06
  • 2-2 Kyle Okposo (John Tavares) 19:55
  • 3-2 Michal Handzus (Duncan Keith, Ben Smith) 26:45 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s