Isles körde över Coyotes

Postat: 9 oktober, 2013 av Magnus i Matchrapport NHL
Etiketter:, , , , , , ,

vsPHX

Islanders andra hemmamatch efter den fina playoffserien mot Penguins i våras borde locka betydligt fler till arenan än de 10288 som dök upp. Visst, en tisdagsmatch mot ett motstånd som kanske inte direkt lockar de där extra åskådarna var det ju men årets Islanders är värt betydligt mer support än vad som var fallet i natt, riktigt tråkigt.

Trots att spelet inte riktigt fungerade i den första perioden hade Islanders ändå lite fint spel utportionerat i små klickar. Först fick vi se Peter Regin sätta sitt första mål i Islanderströjan då han valde att skjuta själv i ett två-mot-ett-läge. Hans skott prickade krysset bakom gästernas Mike Smith. Sedan följde en lång period av hafsigt spel från bägge lagen men främst från Islanders sida innan man fick chansen i spel 5-mot-3. Då spelade man sig snyggt fram till 2-0 som slogs in av John Tavares vid den bortre stolpen.

I den andra perioden tog sig spelet betydligt och vi fick se Matt Donovans första NHL-mål när hans skott i powerplay på något sätt letade sig in genom Smith. En snabb reducering följdes sedan upp med 4-1 från Tavares klubba, eller rättare sagt en försvarares klubba, då hans skott styrdes i en båge över Smith av en motståndarback. Colin McDonald ökade sedan på till 5-1 innan pausvilan efter en fin passning av Frans Nielsen.

Matchen var i stort sett avgjord och spelet återgick till hafs i den tredje perioden. Islanders gjorde dock ett mycket vackert mål då Nielsen och Josh Bailey spelade ett snabbt klapp-klapp-spel innan den senare satte 6-1 i tom kasse. Vid det laget hade Smith redan lämnat över målvakssysslan till Thomas Greiss. Samme Greiss stoppade på slutet Tavares från ett hat trick med en akrobatisk räddning.

Segern innebär Islanders bästa säsongsstart sedan säsongen 2001-02 då man hade lite av en comebacksäsong. Nu åker laget västerut för två matcher i helgen mot Chicago Blackhawks på fredag och Nashville Predators på lördag.

MÅLSKYTTAR:

 • 1-0 Peter Regin (Brock Nelson) 1:49
 • 2-0 John Tavares (Frans Nielsen, Kyle Okposo) 15:07 PP
 • 3-0 Matt Donovan (Peter Regin, Josh Bailey) 31:47 PP
 • 3-1 Martin Hanzal (Mikkel Boedker, Keith Yandle) 32:30
 • 4-1 John Tavares (Michael Grabner, Josh Bailey) 34:49
 • 5-1 Colin McDonald (Michael Grabner, Frans Nielsen) 37:24
 • 6-1 Josh Bailey (Frans Nielsen, Michael Grabner) 52:19
Annonser
kommentarer
 1. Max Månsson skriver:

  Först vill jag uttrycka min positiva förvåning över att hitta denna blogg. Har under flera år nu levt som ensam islander i ett hav av rangers- red wings- och penguinsfans. Började nästan undra om jag var ensam i sverige i mitt lagval men uppenbarligen är det inte så. Utöver detta blir vill jag också berömma er för en välskriven och intressant blogg.

  Jag antar att ni liksom jag kämpar för att inte bli allt för exalterad över våra ölänningar. Allt som oftast har små perioder av optimism krossats av längre sträckor koskit under de senaste åren, med förra årets playoffspel som ett ovanligt undantag.

  Idag känns det som att det finns äkta anledning att känna framtidshopp. Tavares är lysande, Grabner gör sin grej, Bailey har potential att bli en top notch playmaker om han spelas med JT samt att ungarna i laget har en otrolig potential. Utöver detta har vi Hamonic, som kan bättre än han visat nu, Donovan som verkligen visat att han klarar av NHL samt Neilsen som alltid är stabil (en av ligans mest underskattade?). Ska bli underbart att se vad Clutterbuck kan tillföra med sin energi för det han fyller upp är exakt det jag tror vi saknar mest idag (förutom en obestridlig förstamålvakt). Har beundrat Cal sen hans första skär i NHL och även om han inte är en poängmaskin så är han bäst på det han gör.. Tillsammans med Martin såklart 🙂 jag var faktiskt en av de få som gillade Nino traden.

  Hursomhelst, grymt att jag hittade er och låt oss hoppas att detta verkligen är året då sena nätter och trötta arbetsdagar ger utdelning 🙂

  • Magnus skriver:

   Härligt med ännu en hängiven supporter. Vi börjar bli några stycken nu som håller ihop på nätet. Många av oss finns på twitter och dessutom har vi en egen grupp på Facebook. Du är såklart också välkommen in i denna grupp. Den heter #nyise vilket också är vår egenkomponerade hashtag på twitter.

   Angående din kommentar om spelarna kan jag egentligen bara instämma 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s