Regin

Efter de inledande matcherna mot Calgary i tisdags var det i natt dags för lite derbykänsla då Islanders gästade ”The Rock” för match mot New Jersey Devils.

Isles vilade hela sin tilltänkta förstakedja och istället var det Frans Nielsen, Kyle Okposo och Josh Bailey som laget fick luta sig på. De tackade för förtroendet genom att spela bra och jobba hårt genom hela matchen. Okposo närmar sig redan den form han var i under senare delen av förra säsongen och hans hårda arbete över hela banan var verkligen roligt att se. Bailey hade en framgångsrik natt då han svarade för två mål i numerärt underläge. Just Bailey och Okposo bildade en av Islanders boxplayenheter i natt, något som jag hoppas Jack Capuano kommer hålla fast vid även framöver.

Annars var det andrakedjan med Brock Nelson, Ryan Strome och Anders Lee som inledde målskyttet. Efter fint klapp-klapp kunde Lee avsluta genom att överlista Martin Brodeur. Därefter följde Baileys två mål samt en reducering av hemmalaget innan kvällens mest otippade händelse ägde rum. Eric Boulton som annars mest använder sina nävar till annat än att skjuta puckar mot mål fick helt plötsligt ett friläge efter passning från Lee. Boulton gjorde 4-1 bakom Brodeur och då återstod endast 26 sekunder av första perioden.

Vis av historien vågade man ändå inte ta ut någon seger i förskott och mycket riktigt släpptes Devils in i matchen igen i början av den andra perioden. Trots en ganska stark periodöppning av Islanders så kom två snabba reduceringar från ingenstans. Båda målen kom från skott uppe vid blålinjen och inget av dom såg direkt otagbart ut. Kevin Poulin i Isles mål kan ha lurats av någon styrning men samtidigt var skotten inte stenhårda och styrningarna inte alldeles framför målområdet så min bedömning är att han borde räddat bägge dessa chanser. Poulin är dock väldigt duktig i närspelet, något han visade prov på i den tredje perioden när han rånade Travis Zajac från nära håll men för att få chansen som backup i NHL krävs det att han blir betydligt säkrare i spelet utifrån.

Devils bytte ut Brodeur inför den tredje perioden och hans ersättare Scott Wedgewood fick kapitulera relativt tidigt. Det var inte Nielsen som gjorde det men likväl var det en ”Danish Backhand of Judgement” som avgjorde tillställningen när Peter Regin kom fri och kopierade sin landsmans patenterade dragning.

I övrigt såg det ändå rätt hyfsat ut. Ingen spelare utmärkte väl sig speciellt om man inte räknar med Brett Gallants tre fighter, samtliga mot Krys Barch. NHL har i år infört förbud mot att ta av sig hjälmen innan en fight börjar men det löste de både kombatanterna smidigt genom att lugnt ta av varandras hjälmar innan fighten satte igång.

Griffin Reinhart var kanske den som annars visade mest prov på att han vill kämpa för en plats i laget. Trots sin ringa ålder var han stabil och lugn i sitt spel och tillsammans med Scott Mayfield var de Islanders i särklass bästa backpar i natt.

Nu ser vi fram emot lördag då lagen åter ställs mot varandra, då i Barclays Center.

MÅLSKYTTAR:

  • 0-1 Anders Lee (Brock Nelson, Ryan Strome) 3:31 PP
  • 0-2 Josh Bailey (Kyle Okposo) 6:55 SH
  • 1-2 Rostislav Olesz (Jon Merrill, Eric Gelinas) 8:05 PP
  • 1-3 Josh Bailey (Kyle Okposo) 18:05 SH
  • 1-4 Eric Boulton (Anders Lee) 19:34
  • 2-4 Marek Zidlicky (Bryce Salvador, Travis Zajac) 22:37
  • 3-4 Jon Merrill (Eric Gelinas, Michael Ryder) 23:50
  • 3-5 Peter Regin 43:45
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s