Spelschemat för 2013-14 är släppt

Postat: 19 juli, 2013 av Magnus i Nyheter Islanders

nabby

Islanders kommer den kommande säsongen spela i den nybildade Metropolitan Division som förutom de vanliga fem lagen från gamla Atlantic kommer innehålla Carolina Hurricanes och Columbus Blue Jackets. Nytt för i år är också att för att ta sig till slutspel krävs det antingen att man kommer topp-3 i sin division eller vara bland de två lag som därefter har flest poäng i Conferencen. Det är alltså möjligt att en av divisionerna får fem slutspelslag medan den andra bara har med tre.

Alla 30 lagen kommer dessutom besöka samtliga 30 arenor i år men tittar vi snabbt på schemat märker vi t.ex. att NY Rangers endast kommer besöka Nassau Coliseum en enda gång denna säsongen då den andra ”hemmamatchen” kommer spelas på Yankee Stadium. Islanders längsta roadtrip sker tidigt i januari då man har sex raka bortamatcher. I gengäld inleder Isles med åtta hemmamatcher på de första 12 matcherna. En bra start då och vi kan dra nytta av det under hela resten av säsongen.

Vi noterar endast två lördagsmatcher med tidig matchstart. Dels den 25 januari mot St. Louis Blues och dels den 1 mars mot New Jersey Devils. Vi återkommer med en liten omröstning om vilken av de två datumen som passar bäst för Islandersträffen.

För fullt spelschema klickar ni här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s